Deco: 5 chique ideeën voor zelfgemaakte paasdecoratie

Geüpdatet op 27 april 2022 door ELLE België
Deco: 5 chique ideeën voor zelfgemaakte paasdecoratie Unsplash

De lente hangt in de lucht en wij dromen alvast van een overheerlijke paasbrunch. Zoek je nog inspiratie om je interieur volledig paasklaar te maken? Deze paasdecoratie ruilt de klassieke konijntjes in voor een interieur met klasse.

Zet je paasei in de bloemen 

Of liever, zet je bloemen in een paasei. Maak een opening aan de bovenkant van een eitje, bak een omeletje met de inhoud, maar hou de schil bij en spoel hem goed uit. Doe dit met enkele eitjes en steek er een (droog)bloemetje in. Een klein maar fijn idee om de lente in huis te halen. 

Tip: Leg de eitjes in wat aarde of plak ze op een houten ondergrond, dit ademt natuur en zorgt ervoor dat ze niet omvallen. 

Originele paasboom

Ben je je klassieke paastakken beu gezien? Kies voor een paasluster. Knoop enkele touwtjes aan een krans en hang deze aan het plafond of een lamp. Kies je favoriete paaseitjes uit (of maak ze zelf) en knoop ze in verschillende lengtes aan de krans. Prachtig boven de brunchtafel. 

Tip: Hang lichtjes in de krans en geniet ook in de avond van je eigen creatie. 

Vouw leuke servetten

Schattige servetten, een must op de brunchtafel. Een simpele manier om jouw servetten paasproof te maken: bind ze rond een eitje en vorm lange hazenoren met de uiteinden. Makkelijk, snel en enorm paashaasvriendelijk. 

Van naamkaartjes naar naameitjes

Familie en vrienden mogen met Pasen niet ontbreken. Lange tafels vol lekkers, maar wie neemt waar plaats? Hou de naamkaartjes voor formele etentjes en creëer naameitjes. Dit kan makkelijkst met een leuk etiketje op je eitjes te plakken. Ben je een creatieve duizendpoot? Beschilder eitjes in je mooiste geschrift of maak tekeningen die je gasten beschrijven. Een persoonlijke touch die de harten van je tafelgenoten ongetwijfeld zal verwarmen. 

Crochet je paasei

Crochet all the way. Hou je paasdecoratie modieus met gehaakte jasjes. Zelfs eitjes kunnen deze trend niet weerstaan. 

(stagiaire Dewy De Leeneer)