Low rise jeans en gehaakte tops: dit worden de grootste trends volgens Pinterest

Geüpdatet op 28 februari 2022 door Lore Ginneberge
Low rise jeans en gehaakte tops: dit worden de grootste trends volgens Pinterest Imaxtree

Op Pinterest wordt heel wat afgezocht naar mode-inspiratie. New Look verzamelde alle data op het populaire platform en gooide het in tien - soms erg verrassende - trends.

1. Crochet topjes

Vorige zomer waren gehaakte topjes al een hit, en ook nu beloven ze opnieuw een grote trend te worden. Met een giga zonnehoed en (faux) gebruinde huid is dit je ideale vakantie outfit.

2. Cutout jurken

Modehuizen als Jacquemus en Cult Gaia doen ons massaal zwichten voor zomerse jurken met strategisch geplaatste cutouts. Ook de outfits van Maddie in 'Euphoria' zitten er vast voor iets tussen.

3. Preppy outfits

Misschien ligt het aan de reboot van 'Gossip Girl', maar preppy, op schooluniform-geïnspireerde kleding is populairder dan ooit. Zo draag je deze trend in een 'volwassen' versie.

4. Platform schoenen

Deze trend spotten we al eerder tijdens de modeweken. Platform schoenen, in de vorm van sandaaltjes, pumps, loafers of laarzen, zijn een geweldige manier om je benen optisch te verlengen.

5. Mod patronen

De sixties maken (alweer) een comeback, en dan vooral de emblematische prints.

6. Kostuum met minirok

Denk Chanel-mantelpakje, maar dan een tikje hedendaagser.

7. Peter Pan kraagjes

Voor een romantische toets, of om een oude outfit nieuw leven in te blazen: een Peter Pan-kraagje is een kleine toevoeging aan je garderobe, maar met groot effect.

8. Gerafelde kleding

Dankzij ontwerpers als Daniel Lee voor Bottega Veneta zijn rafels all the rage.

9. Micro tassen

We zijn nog lang niet klaar met micro bags, blijkt uit de cijfers van Pinterest. Dan toch maar investeren in een ienieminie designertasje?

10. Low Rise Jeans

Ja hoor, ook de low rise jeans is een nillies trend die zijn terugkeer maakt. Voorlopig vooral bij Hollywoodsterren en op de catwalk, maar wie weet ga jij binnenkort ook overstag?