De beste zelfbruiners voor een natuurlijke glow op je gezicht

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie Pauwels en Lore Ginneberge
De beste zelfbruiners voor een natuurlijke glow op je gezichtImaxtree

Een gouden glow zonder de schadelijke UV-stralen? Skip de zon en geef je gezicht een kleurtje met deze natuurlijk ogende zelfbruiners.

Bruinen zonder zon is een slim concept voor wie 365 dagen lang een gezond kleurtje wilt showen, maar het is vooral een pak gezonder en veiliger dan the real deal. We willen je er bij deze nogmaals aan herinneren dat de zon je huid onherroepelijk beschadigt en doet verouderen, een dagelijkse verzorging met SPF is dus je beste vriend - en niet alleen bij mooi weer. Maar we willen je ook aan een andere goede vriend voorstellen: zelfbruiner! Onder het motto fake it 'til you make it, vind je hier de beste selftanners voor een gebruind gelaat.

Collistar Magic Drops

De Magic Drops van Collistar bereikten cultstatus dankzij de mooie gloed die het product je geeft. Slechts enkele druppels transformeren je huid in enkele uren tijd. Resultaat? Een goudbruine gloed, alsof je net terugkomt van het strand.

Collistar, Magic Drops, €25,52

Shop hier

TanOrganic Self Tan Oil

De Facial Selftan Oil van TanOrganic is de heilige graal voor iedereen met een droge huid. Bovendien bestaat de kleurloze olie met ECOCERT-label voor 99% uit natuurlijke ingrediënten, een zachte formule in alle opzichten dus. De zelfbruinende olie verrijkt met aloë vera trekt snel in en staat toe te experimenteren: enkele druppeltjes volstaan, maar je kan geleidelijk aan opbouwen.

facial selftan oil
Facial Selftan Oil, TanOrganic, €36,50

Shop hier

That’so Golden Beauty Spray

Er is voor iedere huid een zelfbruiner in het gamma van het Italiaanse That'so. Wij zijn fan van de sprays, verrijkt met verzorgende ingrediënten als matryxilpeptiden en hyaluronzuur. De beauty spray verstuift een mist die speciaal voor je gelaat en décolleté is ontwikkeld en geen vlekken geeft.

Golden Beauty Spray 4% DHA, That'so, €28

Shop hier

St. Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Face Serum

St. Tropez is een goede optie als je voor een betaalbaar merk wilt gaan, zonder bang te moeten zijn voor het resultaat. Het serum geeft je een natuurlijk bruine gloed, maar bevat ook gezonde vitamines voor je huid, wat je glow alleen maar ten goede komt. Daarnaast ruikt het lekker fruitig, in tegenstelling tot de de typische geur van de meeste zelfbruiners.

zelfbruiners st tropez gezicht natuurlijk serum
Self Tan Purity Vitamins Bronzing Face Serum, St. Tropez, €29,95

Shop hier

Vita Liberata Beauty Blur Zelfbruiner

De bekende Body Blur van Vita Liberata krijgt een zusje voor het gezicht. De Beauty Blur Skin Tone Optimizer richt zich op het verzorgen en verbeteren van de huid en maskeert oneffenheden. Het werkt als een 2-in-1 product dat de effecten van een primer combineert met de glow van een zelfbruiner. De Beauty Blur is beschikbaar in Latte en Latte Dark.

beauty zelfbruiner gezicht
Beauty Blur Zelfbruiner, Vita Liberata, €37,50

Shop hier

Dr. Hauschka Bronzing Fluid

Geen held in het aanbrengen van zelfbruiner? Experimenteer met liquid bronzers zoals deze natuurlijke versie op basis van minerale pigmenten van Dr. Hauschka. Voeg een pompje (of twee) toe aan je dagcrème voor een natuurlijke bruine gloed.

Bronzing Fluid, Dr. Hauschka,
Bronzing Fluid, Dr. Hauschka, €21,50

Shop hier

Lees ook:

10 cult beauty producten om nu op je wishlist te zetten
de 10 beste producten onder 10 euro