Deco trend: zo voeg je ronde vormen toe aan je interieur

Geüpdatet op 16 maart 2022 door Laurence De Looz-Corswarem en Lore Ginneberge
Deco trend: zo voeg je ronde vormen toe aan je interieur Westwing Collection

Ronde vormen staan meer dan ooit centraal in interieurs. Afgeronde lijnen geven accessoires en meubels een organische, bijna poëtisch toets. Zin om met rondingen te spelen in huis? We zetten alle tips en musthave items op een rij.

Een afgeronde decostijl

Hoewel het jaar 2021 sterk in het teken stond van de rondingen, blijft deze trend sterk aanwezig dit voorjaar. Interieurs nemen hierbij afscheid van strakke rechte lijnen en krijgen een zachte, speelse toets. Zowel meubels als accessoires krijgen grillige vormen die doen denken aan de natuur. Het resultaat? Je huis komt tot leven met een slim en elegant spel van volume en baadt in een romantische sfeer.

LEES OOK: Dit zijn de 4 grootste interieurtrends van 2022

Hoe implementeer je ronde vormen in huis?

Voor een trendy en poëtisch decor dat ja zegt tegen zachte contouren, zijn er sofa's en poefs met ronde vormen, vazen, spiegels en verlichting met elegante rondingen, net als tafels en tapijten met een organisch lijnenspel. Voor een evenwichtige balans creëer je een mengeling van ronde en strakke elementen. Laat je bijvoorbeeld verleiden door een fauteuil of salontafel in Scandinavische stijl, vergezeld van meubelen of decoratieve accessoires met zachte, sierlijke vormen. Een mix en match die helemaal in is en dé grote trend wordt voor dit jaar!

Shop onze selectie

Haal de lentekriebels in huis met onze mooie selectie decoratieve voorwerpen

LEES OOK: Zo breng je de Pantone trendkleur van 2022 in je interieur