DIY: zo maak je zelf bubble candles

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lisa Aelvoet
DIY: zo maak je zelf bubble candles Innoscent Candles

Na 'twisted candles' waren het in 2021 vooral 'bubble candles' die Instagram overnamen. Dankzij onze handige tutorial flans je in vijf stappen je eigen exemplaar in elkaar.

'Bubble candles' koop je in alle mogelijke kleuren en formaten bij shops als Anna + Nina of MADE maar je kan ze ook gemakkelijk zélf creëren. Met slechts een paar benodigdheden maak je je eigen 'bubble candles' in een handomdraai. Wel of geen kleur en geur - jij kiest!

Lees ook: 3 makkelijke beautyproducten om zelf te maken

Benodigdheden voor één 'bubble candle'

  • siliconen mal
  • kaarsenlont van 15 cm
  • 150 gr. sojawas
  • roerstok

Optioneel: 

  • geurolie
  • waskleurstof

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by foam. (@foam__home)

Stap 1: Bereid de mal voor

Plaats de lont in het midden van de siliconen mal en fixeer hem met de lontstaaf. Zo blijft hij mooi staan wanneer je straks de was in de mal giet.

Stap 2: Smelt de was

Vul een hittebestendige pot (metalen kan of glazen maatbeker) met zo'n 150 gr. sojawas en breng deze au bain marie aan de kook. Let op dat er geen water bij de was terecht komt.

Stap 3: Voeg de geurolie en/of waskleurstof toe

Haal de was van het vuur eenmaal hij gesmolten is en roer er een paar druppels geurolie door. Als je liever een ongeparfumeerde kaars hebt, kan je deze stap overslaan. Ga je voor een kleurtje, dan kan je nu een paar druppels waskleurstof toevoegen.

Stap 4: Vul de mal

Laat de was zo'n 5 minuten afkoelen tot het mengsel ongeveer 50° Celsius bedraagt. Giet de afgekoelde was vervolgens langzaam in de mal. Laat minstens 24 uur uitharden. Hoe langer je de was in de mal laat zitten, hoe gladder de kaars uiteindelijk zal zijn.

Stap 5: Ontvorm je 'bubble candle'

Haal de kaars zodra de was is uitgehard voorzichtig uit de mal. Maak de vorm schoon met heet water en zorg ervoor dat hij volledig droog is vooraleer je de mal opnieuw gebruikt.

Shop de benodigdheden voor 'bubble candles'

bubble-candle-mal
Siliconen mal, €9,99

Shop hier

bubble-candle-lont
Kaarsenlont 15cm, €8,99

Shop hier

bubble-candle-was
Sojawas, €14,95

Shop hier

bubble-candle-kleurstof
Kleurstof, €17,99

 

Shop hier

Tutorial via Studio Artifact.