Zo drinkt de ELLE redactie haar koffie het liefst

Gepubliceerd op 2 juli 2024 door ELLE Partner
Zo drinkt de ELLE redactie haar koffie het liefst

De ELLE redactie houdt van een goede espresso. Tussen alle espressomachines waar we al aan voorgesteld werden, is Baristina by Philips om goede redenen een blijvertje.

Op onze redactie gaan er héél wat kopjes koffie doorheen. En nu we - net als jij - enige tijd geleden kennismaakten met Baristina, draait deze nieuwe espressomachine haast overuren. Baristina zet namelijk heel eenvoudig met verse bonen de favoriete koffie van elk redactielid. Om puur te drinken of als basis voor onze favoriete milk-based of iced koffies.

Slechts 60 seconden

Een alleskunner om echte espresso te zetten, maar dan heel gemakkelijk in slechts één swipebeweging. Swipe de portafilter en Baristina doet de rest: De espressomachine maalt de bonen automatisch voor een heerlijk aroma, stampt de portafilter perfect aan met steeds dezelfde druk, en zet elk kopje aan de juiste temperatuur zoals een echte espresso. Swipe, brew, enjoy. Geen gedoe, geen complexe instellingen. En met de vele leuke artikels die we elke dag voor jullie willen schrijven, hebben we ook niet altijd de tijd om het ommetje naar een goede koffiezaak te maken. Een ommetje dat voorheen trouwens een aanzienlijk deel van ons maandloon opslokte (pun intended). Je schuift het portafilter er met één eenvoudige swipebeweging op en bedient het machine met slechts één van de drie knoppen (kies espresso of lungo of een dubbel shot). En dat in slechts 60 seconden tijd.

 

We zouden ELLE niet zijn als we niet ook hierover zouden schrijven natuurlijk. Want: hoe werkt Baristina eigenlijk? Hoe kan je met verse bonen en een portafilter zoals bij een barista toch heel gemakkelijk zelf thuis een perfecte espresso zetten, elke keer opnieuw? En welke koffierecept wordt het allermeest gezet op de redactie?

Zo gaan we steeds te werk

Met één simpele swipe start het malen van de bonen, perfect afgestemd en in alle stilte. Het gemalen koffiepoeder valt automatisch in het portafilter, waar een optimale druk van 16 bar wordt toegepast. Hierdoor krijg je koffie die smaakt en ruikt zoals bij de barista in een koffiezaak. Vervolgens beweegt het portafilter automatisch terug en wordt je kopje gevuld met heerlijke koffie van verse bonen.

Als de koffie klaar is, kun je eenvoudig de puck verwijderen en het koffiedik in de afvalbak gooien of recyclen voor ander gebruik (zoals de kantoorplanten voeden!). Het beste van twee werelden dus: je kiest zelf de smaak van je koffie aan de hand van verse bonen terwijl je de gebruiksvriendelijkheid hebt van een simpel, automatisch toestel. En Baristina is nog ontwikkeld met oog voor duurzaamheid ook.

Ons favoriete koffierecept

Baristina mag dan compact zijn, de mogelijkheden zijn enorm. Veel ELLE redactieleden kiezen voor een tas pure espresso of lungo, maar met met de melkopschuimer van Baristina on the side is alles mogelijk: van een cappuccino met havermelk en een wolkje kaneel, tot een Cold Brew Lavender Gin Tonic of een matcha latte. Maar welke we het vaakst zien passeren, is dankzij het opkomende zonnige weer dan toch wel een klassieke iced latte.

  1. Vul een glas voor driekwart met ijsklontjes. Voeg een schepje suiker of een klein scheutje suikersiroop toe.
  2. Zet met Baristina een sterke espresso van je favoriete koffiebonen. Voeg een scheut (amandel)melk toe. Roer even door en serveer je ijskoffie meteen.
  3. Join the new coffee movement met ELLE en Baristina!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Baristina.

Lees ook:

Met deze hack transformeer jij in een echte thuisbarista
Hoe verzorg je je nieuwe tatoeage?
Dit is waarom linnen de must-have stof van het seizoen is