De leukste kledingstukken om zelf te haken

Geüpdatet op 2 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De leukste kledingstukken om zelf te haken ©Spotlight

Gehaakte kledingstukken zijn niet alleen trendy, je kan ze ook makkelijk zelf maken. Wij lijsten onze favoriete gehaakte diy's op.

Op festivals, aan het strand, in de stad, ... overal zie je gehaakte kledingstukken. Een voordeel van die trend is dat je zelf makkelijke crochet kledij kan maken. Perfect als nieuwe hobby of om eens uit te testen tijdens je vakantie. Wie weet kan je na enige oefening zelfs eigen patronen ontwerpen. Wij geven je inspiratie met onze favoriete gehaakte diy's.

1. Retro topje

Dit topje is ideaal voor een zomerse look. Het retro patroon geeft je outfit een leuke extra touch. Bovendien kan je spelen met de kleurencombinaties om het topje helemaal aan te passen aan jouw smaak.

Patroon

2. Zomerse bikini

Ook op het strand of aan het zwembad is een gehaakte look helemaal in. Maak jezelf een crochet bikini op maat. Je kan zelf de kleur en de afwerking kiezen. Perfect voor een unieke swimwear look.

Patroon

3. Warme pull

Wanneer het wat kouder wordt, is een pull een handig kledingstuk. Een gehaakt exemplaar is ideaal voor op frissere zomeravonden, maar ook tijdens de herfst of winter. Het geruit patroon voegt een meerwaarde toe aan elke outfit.

Patroon

4. Bohémien rok

Een gehaakte rok geeft je een bohémien look. Hij is ideaal voor bij een bikini of voor op festivals. De gekleurde streepjes zijn perfect voor de zomer.

Patroon

5. Luchtige broek

In de lente is een gehaakte broek een geliefd kledingstuk. Dankzij de crochet is ze luchtiger dan een jeansbroek, maar ze geeft nog steeds voldoende warmte. Als je voor een vrolijke kleur kiest, kan je de broek ook dragen op een festival.

Patroon