Deze 6 handige gadgets zijn ideaal voor de festivals

Geüpdatet op 20 juni 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Deze 6 handige gadgets zijn ideaal voor de festivals Unsplash

Ben jij al helemaal klaar voor de festivalzomer, maar geen idee wat je moet meenemen? Deze 6 gadgets maken jouw festivalervaring een stuk aangenamer.

De festivalzomer is officieel begonnen! En dat betekent dat het eindelijk tijd is om je favoriete artiesten live te zien, te relaxen op de camping en te dansen tot in de vroege uurtjes. Het enige wat je nog rest is je veel te kleine trekrugzak volproppen met al je festivaloutfits. Bang dat je toch nog iets cruciaals vergeet? Deze handige gadgets zijn een echte must voor elk festival.

1. Een handtas voor je drinkfles

Als je een hele dag in de zon doorbrengt, is het extra belangrijk om je voldoende te hydrateren. Natuurlijk heb je liefst je handen vrij wanneer je staat te dansen op de festivalweide en dan komt een drinkfles-handtas goed van pas. Steeds meer festivals bieden gratis waterpunten aan waar je je fles kan vullen, zoals Paradise City in Perk en We Love Green in Parijs. Met deze speciale handtas blijf je de hele dag gehydrateerd en daarnaast maakt hij je festivaloutfit helemaal af, over een win-win gesproken!

festival gadget drinkles handtas
Flame bottle holder, Fell Studio

Shop hier*

*Bestellen kan via DM.

2. Oordoppen die met je oorbellen matchen

Dat het belangrijk is om je gehoor te beschermen hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar als je denkt dat oordopjes er altijd lelijk en klungelig uitzien, dan hebben we nieuws voor jou! Er bestaan namelijk ook oordoppen die net juweeltjes zijn. Je vindt ze in het zilver en goud waardoor je ze kan matchen met je oorbellen. Ga je naar Tomorrowland? Dan mogen de limited edition Loops in samenwerking met het dancefestival niet ontbreken.

Loop earplugs oordopjes
Experience Tomorrowland oordopjes, Loops

Shop hier

3. Een elektrische handwaaier

Deze zomer kan het wel eens warm worden en dan is een beetje verkoeling geen overbodige luxe. Toch snappen we dat je liever je favoriete artiest toejuicht in de vlakke zon dan dat je verkoeling gaat zoeken onder een partytent waar niets te doen is. Gelukkig is er een oplossing! Met een elektrisch waaiertje kan je jezelf verkoelen zonder iets te missen van je favoriete optredens, the best of both worlds als je het ons vraagt.

handwaaier festival gadget
Handwaaier, Alle Kabels

Shop hier

4. Haarborstel met geheime opbergplek

Hoe gezellig de camping ook is, de rits van je tent is niet echt diefstalproof. Dat maakt het soms lastig om een goede verstopplek te vinden voor waardevolle spullen die je niet meeneemt naar de festivalweide. Maar wat dacht je van een haarborstel? Naast je haar kammen kan je in deze borstel ook kleine spulletjes kwijt zoals munt-en briefgeld of dure juwelen. Wedden dat niemand de drang voelt om een 'simpele' haarborstel te stelen?

festival gadgets haarborstel
Diversion haarborstel met verborgen compartiment, Travah

Shop hier

5. Telefoonkoord en kaarthouder in 1

Een grote handtas meesleuren naar de festivalweide is allesbehalve handig. Dankzij een telefoonkoord neem je makkelijk je gsm mee én hou je je handen vrij. Dit handige gadget maakte al een paar jaar geleden zijn intreden. Het enige nadeel was dat er toen geen plek was voor andere belangrijke spullen, zoals je bankkaart. Maar met dat probleem maakt deze handige telefoonkoord komaf. Aan de achterkant van het hoesje zit een kaartenhouder en aan het koord zelf zit een speciaal haakje voor je sleutels. Zo heb je altijd je belangrijkste bezittingen bij.

telefoonkoord festival gadget
Telefoonkoord goud/multicolor, Pockiesling

Shop hier

6. Powerbank met stopcontact

Als je op de camping logeert, kan je niet genoeg powerbanks meenemen. Je gsm, muziekbox of handwaaier opladen, je hebt er allemaal elektriciteit voor nodig. Toch zijn er ook dingen die je niet zomaar met je standaard powerbank kan opladen, een stijltang bijvoorbeeld. Gelukkig bestaan er powerbanks met een speciale stopcontact-aansluiting waardoor jij zelfs vanuit je tent je festivalkapsel in de plooi kan leggen.

powerbank met stopcontact festival gadgets
XP070 Xtreme powerbank, Xtorm

Shop hier