Het Belgische Loop Earplugs maakt oordopjes dragen aantrekkelijk

Gepubliceerd op 17 mei 2022 door Lore Ginneberge
Het Belgische Loop Earplugs maakt oordopjes dragen aantrekkelijk Loop Earplugs

Je hebt maar een paar oren, draag er zorg voor! De twee Belgische jeugdvrienden achter Loop Earplugs ontwikkelden comfortabele maar bovenal stijlvolle oordopjes die beschermen tegen geluidsoverlast - of dat nu een feestje is of huilende kids.

Het idee voor Loop Earplugs begon met een persoonlijke ervaring van oprichters Maarten Bodewes en Dimitri O. Na een luidruchtige avond kregen ze last van aanhoudend oorsuizen, ook wel tinnitus. Op zoek naar een oplossing probeerden ze verschillende oordopjes, maar geen enkel merk voldeed aan hun verwachtingen. Het duo besloot om het gat in de markt te vullen met oordopjes die kwaliteit, comfort en esthetiek combineren.

Loop earplugs
Loop Earplugs

We willen dat oordopjes dragen een reflex wordt

Oordopjes voor iedereen

Het duurde niet lang voor Loop Earplugs internationale erkenning kreeg. In 2019 ontvingen de oordopjes een prijs voor 'beste oordopjes voor concerten'. Aanvankelijk werden ze dan ook ontworpen voor nachtraven die hun gehoor willen beschermen, maar al snel besloten de founders om het aanbod uit te breiden met oordoppen die achtergrondlawaai dempen. Ideaal tijdens het studeren, motorrijden of slapen.

Co-founder Dimitri O legt uit: "We willen het stigma rond gehoorbescherming doorbreken. Ons doel is dat iedereen Loop-oordopjes op zak heeft en ze gebruikt als de omgeving te lawaaierig is. Dat het gebruik ervan een reflex wordt, net als het dragen van een zonnebril op zonnige dagen."

De verschillende Loop Earplugs

Loop oordopjes zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten, want net als een jeans of schoenen is er geen one size fits all voor je gehoorgang.  Ze zijn herbruikbaar en worden geleverd in een zakje zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Loop Earplugs Loop Earplugs

Het Quiet-model (€ 14,95) is gemaakt van siliconen en vermindert het omgevingsgeluid met 25 tot 27 decibel. Het paar is verkrijgbaar in Zen White, Essence Black, Hush Blue, Calm Pink, Soul Bordeaux en Magic Mint.

Het Experience-model (€ 24,95) vermindert het geluid met 18 tot 20 decibel. Als je ze draagt, worden het geluid en de stemmen niet vervormd, alleen gedempt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: Midnight Black, Swinging Silver, Glorious Gold en Rose Gold.

Het Experience Pro-model (€34,95) vermindert de lage en hoge frequenties met 20 decibel. Het paar is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als het klassieke Loop Experience model.

loop earplugs experience pro
Loop Experience Pro Ear Plugs, €34,95

Shop hier

Je kunt de oordopjes online kopen via de Loop Earplugs-website.

LEES OOK: Wouters & Hendrix stoppen Belgische vodka in een surrealistisch jasje