10 gezonde en eenvoudige snacks die helpen tijdens het studeren

Geüpdatet op 17 december 2021 door Maxine Detaellenaere
10 gezonde en eenvoudige snacks die helpen tijdens het studeren

Studeren is lastig, daarom graaien we maar al te in de snoeppot terwijl we ons proberen te focussen op zware materie. Helaas is dat niet een niet al te lijnvriendelijke bezigheid. Deze 10 gezonde snacks zijn niet alleen lief voor je lichaam, ze stimuleren ook je brein: een echte win-win dus!

 1/ Noten

Noten zijn de ideale bite size snack, geliefd onder heel wat topmodellen. Zeker walnoten helpen je hersenen een handje, door de hoge concentratie aan omega 3-vetzuren. Neem er dus een handjevol van wanneer je wat extra energie nodig hebt.

2/ Bosbessen

Fruit is altijd een gezonde én lekkere keuze. Bosbessen barsten van de antioxidanten terwijl ze maar heel weinig calorieën tellen. Daarenboven toont onderzoek aan dat ze een positief effect hebben op het geheugen. Eet ze puur natuur, sprenkel er een paar op een Griekse yoghurt of verwerk ze in een lekkere smoothie.

3/ Volkorentoast met zalm

In vette vis zoals zalm vind je veel omega 3-vetzuren die je leervermogen stimuleren. Zelf eten we maar al te graag ons stukje zalm op een krokante toast. Kies wel voor volkorentoast, die je extra energie geeft om te studeren.

4/ Snoeptomaatjes

Tomaten bevatten heel wat lycopeen, een krachtige antioxidant die je hersenen beschermt tegen ziektes zoals dementie en Alzheimer. Kerstomaatjes vormen dus een handig tussendoortje tijdens het studeren en het is eens iets anders dan fruit.

5/ Pompoenzaadjes

Deze knapperige zaadjes bevatten heel wat zink waardoor je hersenen een extra boost krijgen, altijd mooi meegenomen tijdens het studeren.

6/ Een green juice

Groene bladgroentes zijn supergezond, en hebben een positief effect op je mentale gezondheid. Maak dus als ontbijt of tussendoortje bij het blokken een groene smoothie of deze heerlijke green juice met venkel en peer.

7/ Een gekookt eitje

Het hoeft niet altijd een of ander exotisch superfood te zijn, ook een eitje helpt je op weg bij het blokken. Eieren zitten namelijk vol belangrijke voedingsstoffen. Ze bevatten onder meer choline, die het korte- en langetermijngeheugen verbeteren.

8/ Avocado

De onverzadigde vetten in avocado helpen je hersenen sneller toegang te vinden tot opgeslagen informatie. Met deze groente kan je bovendien alle kanten uit. Beleg een toast met zalm met wat extra avocado of maak er gezonde chocolademousse mee.

9/ Pure chocolade

Goed nieuws voor de chocoholics onder ons, pure chocolade bevat heel wat stoffen die een bewezen positief effect hebben op de hersenen. Bovendien stimuleren ze de aanmaak van endorfines, die ons een gelukzalig gevoel geven. Hou je wel aan een klein stukje, want chocolade blijft erg calorierijk. Vrees je toch niet te kunnen stoppen, dan is deze slimme snoeppot de ideale oplossing.

10/ Appelschijfjes met pindakaas

Pindanoten bevatten heel wat vitamine B3, die de bloedtoevoer naar de hersenen verbetert. Smeer wat pindakaas op schijfjes appel voor een gezonde - en erg lekkere - snack.