Vergeet açai: dit is de nieuwe superfood

Gepubliceerd op 24 april 2018 door Maxine Detaellenaere
Vergeet açai: dit is de nieuwe superfood

Superfoods, de ideale toevoeging aan je gezond ontbijt om je dag helemaal goed te starten. Açai, maca en spirulina kennen we ondertussen al, maar heb je al gehoord van camu camu?

 

Een exotischere naam dan camu camu zal je niet snel vinden, maar wat voor iets is het eigenlijk? Camu camu is een plant die groeit in de Zuid-Amerikaanse regenwouden, dicht langs de rivier. De vruchten ervan zien eruit als kleine, donkerrode bolletjes en smaken zeer zuur, een beetje zoals citroen.

superfood, gezond, healthy, smoothie, camu camu, smoothie, power bowl

Maar waarom krijgt camu camu nu de begeerde status van superfood? De bessen bevatten tot 60 keer zoveel vitamine C als een doorsnee sinaasappel. Daarenboven barst de vrucht van potassium, antioxidanten en aminozuren en ondersteunt het zo je imuumsysteem. Ten slotte werkt camu camu als een natuurlijke energiebooster.

Natuurlijk zijn superfoods geen wondermiddeltjes om een ongezonde levenswijze eventjes snel recht te trekken, maar een schepje gemalen camu camu in je power bowl of Griekse yoghurt kan zeker geen kwaad.

Krijg je zin in een healthy gerechtje? Probeer dan zeker deze smoothie voor een platte buik of deze bowls voor een inner glow.