15 ideeën voor makkelijke DIY Paasdecoratie

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lore Ginneberge
15 ideeën voor makkelijke DIY Paasdecoratie

De vrolijkste feestdag van het jaar zal er ditmaal ietsje anders uitzien, maar dat betekent niet dat er geen gezellig mini-feestje bij je thuis kan plaatsvinden. Tijd om DIY Paasdecoratie in elkaar te knutselen heb je alvast genoeg, wij zorgen voor de leukste ideeën.

Naar de winkel rennen om versiering is zo goed als onmogelijk. Steek dus zelf de handen uit de mouwen en tover (met je gezin) deze prachtige Paasdecoratie op tafel. Veel heb je niet nodig: enkele basisspullen uit de berging, wat geduld en een vleugje creativiteit.

Bloemstukken

Pluk enkele mooie bloemetjes uit de tuin of laat een boeketje leveren. Ook plastic bloemen zijn voor één keer helemaal toegelaten, en bewaren zelfs beter in dit soort bloemstukken.

Pint Embed Link

Stop een lege wc-rol (in het geval van plastic bloemen) of een glas water (bij  echte bloemen) in het midden van een grote vaas en vul de overige ruimte met geverfde eieren of snoepeitjes. Schik de bloemen vervolgens in het wc-rolletje. Klaar!

Pint Embed Link

Pomponplantjes

Zijn bloemen geen optie? Dan zijn deze schattige takjes the next best thing. Met deze stap voor stap tutorial zet jij binnenkort de mooiste valse bloemetjes op tafel.

Pint Embed Link

Makkelijke Paaskrans

Het enige wat je nodig hebt zijn katoentakjes of wilgenkatjes. Ga ze zoeken in een bos of park bij jou in de buurt of bestel ze bij een tuinwinkel. Een beetje behendigheid, en voilà: je hebt een minimalistische Paaskrans aan de voordeur.

Pint Embed Link

Paashaasbordjes

Hoe schattig zijn deze? Met wat papieren bordjes, pastelkleurige verf en lint kom je al een heel eind. Nu nog de vulling!

Pint Embed Link

Popcornbekertjes

Net zoals de bordjes vergen deze bekers bijzonder weinig moeite. Met wat papier en lijm, en popcorn natuurlijk, zet je ze zo op tafel.

Pint Embed Link

Versierde servetten

Deze Paasdecoratie is voor al wie het graag wat minimalistischer ziet. Een linnen servet en een versierd eitje plus wat bloemetjes uit de tuin. Weinig benodigdheden die toch een groots effect hebben.

Pint Embed Link

Gevulde eitjes

Hoe mooi zijn deze eitjes? Eet de dagen voordien extra veel zachtgekookte eieren en vul ze op Pasen met kleine bloemetjes.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Boekenslinger

Je vind vast wel ergens een boek op zolder dat klaar is voor de Kringloopwinkel. Maak er in plaats daarvan deze simpele slinger mee!

Pint Embed Link

Paashaasmaskers

Met deze DIY maskers worden jullie zelf de decoratie. Een geweldige prop voor selfies en makkelijk te maken met kleine kinderen.

Pint Embed Link

Eierkaarsen

Laat enkele eieren koken in gekleurd water, maak ze vervolgens voorzichtig leeg en vul ze met was en een lont. Geen wax in huis? Bestellen kan via Amazon.

Pint Embed Link

Versierde Paasboom

Ook voor deze makkelijke DIY versiering heb je enkele gekleurde en gekookte eitjes nodig. Dit kan eenvoudig met natuurlijke materialen: kurkuma, rode ui en blauwe bessen geven bijvoorbeeld voldoende kleurstof af in kokend water. Hang de eitjes in je Paasboom en je hebt een prachtige centerpiece voor de brunchtafel.

Pint Embed Link

Slinger van konijntjes

Nog zo'n slinger die je in no time klaarspeelt.

Pint Embed Link

De konijnen knip je met een sjabloon uit gekleurd papier en de staartjes maak je met een bolletje witte wol dat je rond een vork wikkelt, waarna je beide kanten doorknipt met een schaar.

Pint Embed Link

Cadeaudoosjes

Dankzij alle eieren die je gebruikt hebt ter decoratie zit je nu met een pak eierdozen. Gebruik ze om cadeautjes in te verpakken. Een strik er rond en klaar!

Pint Embed Link

Pluche konijntjes

Dit is de ideale Paasdeco voor wie niets - maar dan ook echt niets - van knutselmateriaal of gereedschap voorhanden heeft. Een deken of handdoek kan iedereen wel missen, je maakt er in een-twee-drie een snoezig konijntje mee.

Pint Embed Link