Zo maak je een DIY-beautysalon in eigen huis

Geüpdatet op 22 april 2022 door Tori Machiels en Lore Ginneberge
Zo maak je een DIY-beautysalon in eigen huisElement5 Digital - Unsplash

Nu we voorlopig niet naar de kapper of schoonheidsspecialiste kunnen, zit er niets anders op dan het zelf proberen. Omdat niemand met een coupe Britney-anno-2007 wilt eindigen, of  - horror - z'n wenkbrauwen tot 'sperm brows' wilt omtoveren, geven we je enkele tips voor een beautysalon in eigen huis.

1. Zo onderhoud je je wenkbrauwen

wenkbrauwen
Shutterstock

Misschien wel de belangrijkste feature je gezicht, je wenkbrauwen. Omdat deze in 2020 wat voller mogen, is het gelukkig eenvoudig om ze in vorm te houden. Om een unibrow te vermijden, pluk je best een beetje tussen je wenkbrauwen. Niet zeker hoeveel haartjes je mag epileren? Hou een potlood tegen je binnenste ooghoek recht omhoog. Tot daar kan je epileren. Daarnaast zijn er ook enkele makkelijke manieren om je wenkbrauwen een vollere look te geven, zoals met een potlood of poeder. Voor een long lasting effect kan je altijd een wenkbrauw tattoo proberen. Afhankelijk van het product blijft zo'n tattoo enkele dagen tot weken zitten, tijd genoeg om te experimenteren.

beauty, shopping, skincare
Brow Wiz, Anastasia Beverly Hills, €29,53

Shop hier

beauty, shopping, skincare
Tattoo Brow, Maybelline New York, €17,33

Shop hier

2. Alles voor mooie wimpers

wimpers mascara beautysalon
Shutterstock

Lange en gekrulde wimpers, wie wilt ze niet? Met een goede mascara kom je vaak al ver. Nood aan een nieuwe? Dit zijn onze favoriete mascara's voor volle wimpers. Vergeet ook niet je wimpers goed te verzorgen met een speciaal serum. Een lift of kleuring kan je zelf ook thuis proberen, maar die vragen wel wat geduld!

mascara cent pur cent
Waterproof Mascara, Cent Pur Cent, €22,99

Shop hier

l'oreal paris mascara
Air VOlume mascara, L'Oreal Paris, €15,99

Shop hier

3. Verzorg je gezicht

beautysalon, thuis, lockdown, skincare, beauty
Toa Heftiba - Unsplash

Je gezicht kan je extra verzorgen met gezichtsmaskertjes. Zoek voor een gehydrateerde huid naar ingrediënten zoals hyaluronzuur. Voor een echt DIY-beautysalon kan je zelf een maskertje maken met superfoods. Nu is ook het ideale moment om je skincare routine te herzien. Misschien ontbreekt er iets in je ritueel of ben je toch niet zo fan van dat ene product. Hoe je een skincare routine kan opbouwen, lees je hier.

beauty, shopping, skincare
Fresh Mix Hyaluron Shot Tissue Masker, Garnier, €4,07

Shop hier

4. Geef je lokken een touch-up

beautysalon thuis
Shutterstock

We raden je niet aan om zelf de schaar boven te halen, maar er zijn wel andere dingen die je kan doen om je coupe fris te houden. Zo kan je zelf je haar kleuren. Onze tip? Contacteer eerst je kapper, want sommige kapsalons geven momenteel DIY-kits met de juiste producten mee. Probeer je liever iets minder permanent? Je kan een een spray gebruiken om je uitgroei te verstoppen tot de volgende wasbeurt.

beauty, shopping, skincare
Magic Retouch spray, L'Oréal Paris, €10,28

Shop hier

Gebruik deze periode om ook je haar te laten herstellen. Profiteer van het feit dat je niemand hoeft te zien en ga voor een volledige kuur. Dit serum van M2 Beauté belooft vollere en langere lokken na 6 weken dagelijks sprayen.

M2 beaute hair serum DIY salon haarverzorging
Hair Activating Serum, M2 Beauté, €125

Shop hier

5. Verzorg en lak je nagels

beautysalon, thuis, lockdown, skincare, beauty
Element5 Digital - Unsplash

Als er nog overblijfselen van je vorige manicure op je nagels zitten, verwijder je die best eerst. Zoek online op hoe je bijvoorbeeld gellak best kan verwijderen zonder je nagels te beschadigen. Om je nagels korter te maken, kan je ze best vijlen. Wat olie kan dan weer helpen om  nagels en nagelriemen te verzorgen en daarna kan je zelf aan de slag met vrolijke kleurtjes nagellak. ELLE sprak met een experte om erachter te komen hoe je thuis een feilloze manicure creëert.

6. Geef jezelf gladde benen

beautysalon gladde benen
Shutterstock

Jammer genoeg kan je je benen niet meer laten ontharen in een beautysalon. Toch hoef je niet met ongewenste haartjes door de quarantaine. Haal wat hars in huis en je hebt zachte benen in no time.

beauty, shopping, skincare
2-in-1 Roll On Wax, Parissa, €18,49

Shop hier

Een hydraterende olie met een tintje zorgt er dan weer voor dat je benen er gezond en glanzend uitzien. Perfect voor deze zonnige dagen, want in een mooie jurk op je terras of balkon zitten kan gelukkig nog steeds.

st tropez bodylotion
Tinted Bodylotion Gradual Tan, St. Tropez, €21,75

Shop hier