10 tips voor een DIY manicure van de essie nagelexperte

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lore Ginneberge
10 tips voor een DIY manicure van de essie nagelexperteImaxtree

Nu iedereen z’n handen vaker wast, durven ook manicures weleens sneller te sneuvelen. Essie Global Lead Educator Rita Renmark geeft je alle tips voor een perfecte DIY manicure die lang meegaat.

Heb je tips om je nagellak langer te houden?

"Door het vele handen wassen zijn je nagels een stuk brozer, waardoor nagellak sneller schilfert. Zelfs de beste nagellak zal niet lang houden als de basis van je nagels in slechte staat is. Dit zijn enkele tips:"

1. Reinig je nagels

"Zorg dat je je nagelbed goed reinigt met nagellakremover of een desinfecterende lotion vooraleer je de eerste laag zet. Op die manier zit er geen ongewenst product tussen je nagels en de eerste laag nagellak, wat voor een betere hechting zal zorgen."

2. Lak een beetje over de rand

"Deze tip is vooral voor wie lange nagels heeft: lak een beetje verder over de rand van je nagels. Wanneer nagellak droogt, krimpt de formule, en door een laagje te leggen over de nagelrand voorkom je dat die schilfert. Dit is een trucje dat manicuristen trouwens altijd toepassen in het salon."

3. Top- en basecoat

"Gebruik steeds een basecoat en een topcoat. Een goede basis zorgt ervoor dat de kleur beter hecht en een toplaag beschermt de onderste lagen. Er zijn verschillende formules, kijk naar welke best bij jou past."

4. Gelnagellak

"Probeer eens nagellak met een gelformule. Deze zijn iets flexibeler en gaan daarom langer mee. Essie heeft bijvoorbeeld de Gel Couture-collectie met enkele kleurtjes en een topcoat."

essie diy manicure
Gel Couture in '512 Tailor Mod', Essie, €13,25, te koop bij Di. 

Shop hier

5. Regelmatig onderhoud

"Om het allerbeste effect te bereiken ga je elke 2 à 3 dagen over je manicure met een longlasting of hoogglanzende topcoat."

diy manicure tips
Imaxtree

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij een DIY manicure?

"De meeste fouten die gemaakt worden hangen samen met de tips voor een langhoudende manicure. Dit is volgens mij de top drie:"

1.  Geen beschermende laagjes leggen

"Met een kleurtje alleen kom je er niet. Een basecoat vooraf en topcoat achteraf zijn nodig voor een perfecte manicure."

2. Topcoat en basecoat wisselen

"Ook al zien de topcoat en basecoat er allebei transparant uit, de formule en finish zijn wel degelijk anders!"

3. Geen geduld

"Geen geduld hebben tot je nagellak droogt, komt je manicure niet ten goede. Trucjes als je handen in koud water stoppen of drogen met de haardroger zijn niet aan te raden. Heb je echt geen tijd? Ga dan voor een sneldrogende topcoat."

LEES OOK: 7 x langhoudende nagellak getest