Hotspots: 10 gastronomische adressen in Barcelona voor foodies

Geüpdatet op 20 juni 2019 door ELLE België
Hotspots: 10 gastronomische adressen in Barcelona voor foodies

Barcelona heeft het allemaal: strand, stad, cultuur, tapas en vino. Het maakt de Spaanse stad de ideale bestemming voor levensgenieters en fijnproevers. Rep jezelf naar een van deze tien hotspots voor een culinaire ervaring van de bovenste plank.

adressen in barcelona

#1 L'Eggs by Paco Pérez

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L'EGGS By Paco Pérez (@leggsbcn) op

Je raadt het al: in dit restaurant eet je gerechten met eieren, maar verwacht geen Eggs Benedict of simpel roereitje. Achter L'Eggs staat gerenommeerd chef Paco Pérez, en dit is slechts één van zijn vele topzaken in Barcelona en de rest van Spanje. L'Eggs is één van de eerste plaatsen waar we enkele jaren geleden frietjes met truffelmayonnaise konden proeven en we dromen er nog steeds van.

De chef maakt enkel gebruik van biologische, kwaliteitsvolle producten, voor een culinaire ervaring om U tegen te zeggen. De hoofdingrediënten van de maaltijden op het menu zijn rijst, eieren en vlees, maar er zijn natuurlijk ook vegetarische opties.

Adres: Passeig de Gracia 116 (Jardinets de Gracia)

Meer info: www.leggs.es

#2 El Nacional

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door El Nacional BCN (@elnacionalbcn) op

 

Deze gastronomische sensatie is een must voor foodlovers. El Nacional herbergt vier restaurants en vier bars. Restaurant La Braseria is gespecialiseerd in op houtskool gegrilde vleesgerechten, bij La Llotja eet je de allerbeste verse vis, ga bij  La Taperia langs voor tapas en bij La Parada (de 'halte' of 'tussenstop') voor lichte gerechtjes om te delen. Verder is er in dit majestueuze gebouw een cocktailbar, een oesterbar, een bar gespecialiseerd in bieren en eentje gespecialiseerd in wijn en Spaanse ham.

Het gebouw is een lust voor het oog, vanbinnen en vanbuiten. Deze plek is een verplichte stop voor zowel culinaire fijnproevers als liefhebbers van mooie architectuur.

Adres: Passeig de Gracia, 24 bis 08007

Meer info: www.elnacionalbcn.com

#3 El Betlem

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Betlem Miscelánea Gastronómica (@betlemgastro) op

Wijn- en  fijnproever alert: gastrobar Betlem heeft een groot aanbod aan uitmuntende wijnen, tapas en desserts van hoog culinair niveau. De filosofie van Betlem is dat gecompliceerde signature dishes van de hand van een chef helemaal niet duur hoeven te zijn. Komt dat even goed uit.

Adres: Carrer de Girona 70, 08009

Meer info: www.betlem.es

#4 Llamber Restaurant

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Llamber Restaurant Barcelona (@llamber_restaurant_barcelona) op

 

In deze gastronomische taverne eet je creatieve, artisanale tapas in een uniek kader. De gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden producten. Het menu is ontworpen om gerechtjes te delen, proeven en ervaren. Llamber maakt deel uit van de Slow Food-gemeenschap. Ook veganistische, vegetarische en glutenvrije opties op het menu.

Adres: Carrer de la Fusina 5, 08003

Meer info: www.llamber.com

#5 La Venta

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant La Venta (@laventarestaurant) op

Geniet van het formidabele uitzicht onder het genot van de gastronomische, Mediterraanse keuken. Het interieur lijkt recht uit een schilderij te komen en ook het menu is om van te smullen, maar het is vooral het uitzicht dat ervoor zal zorgen dat je wilt blijven. Met reeds honderd jaar ervaring, is La Venta een echt topadres en een aanrader voor foodies.

Adres: Plaça Doctor Andreu, s/n 08035

Meer info: www.restaurantelaventa.com

 #6 Mont Bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mont Bar (@mont_bar) op

Alweer één van Barcelona's leukste hotspots. Hier kan je terecht voor kleine gerechtjes, van traditioneel tot gedurfd. Bij Montbar maakt men gebruik van verse, biologische, lokale producten die vaak afkomstig zijn van hun eigen boerderij. Tip: de Winner Taco moét je proeven.

Adres: Carrer de la Diputació 220, 08011

Meer info: www.montbar.com

#7 Disfrutar

'Disfrutar' betekent letterlijk 'genieten' in het Spaans en dat zal hier zeker niet ontbreken. De mannen achter deze zaak, Mateu Casanñas, Oriol Castro en Eduard Xatruch leerden elkaar namelijk kennen bij El Bulli (ooit benoemd tot beste restaurant ter wereld) waar ze samenwerkten en professioneel werden opgeleid. In 2012 openden ze samen restaurant Compartir (letterlijk: 'delen') in Cadaqués, in 2014 volgde Disfrutar in Barcelona.

Adres: Villaroel 163, 08036

Meer info: www.disfrutarbarcelona.com

#8 Ikibana Barcelona

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ikibana Barcelona (@ikibanabcn) op

 

Dit toprestaurant heeft een Japans-Braziliaanse fusion-keuken. Het is gelegen in El Born, een bruisende wijk in Barcelona. In deze hippe hotspot geniet je van sushi en cocktails. De ideale combo, niet?

Adres: Passeig de Picasso 32, 08003

Meer info: www.ikibana.com

#9 Agua Barcelona

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura N'govinassack 🧚🏼‍♀️ (@laura.ngovinassack) op

 

Agua Barcelona ligt aan het water, maar vergis je niet: het is zeker niet de eerste de beste beach bar. Bij Agua eet je simpel maar overheerlijk (voornamelijk visgerechten) terwijl je geniet van het zeezicht. Agua maakt deel uit van Grupo Tragaluz, een restaurant-groep met 13 toprestaurants in Barcelona, waaronder Agua, en 3 in de rest van Spanje. Bij Agua kan je verder ook ontbijten.

Adres: Paseo Marítimo de la Barceloneta 30, 08003

Meer info: www.grupotragaluz.com/ca/restaurant/agua/

#10 Bar Pinotxo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirkp (@gentleman_and_chef) op

 

Foodlovers mogen deze legendarische tapasbar in de Boqueria (de overdekte markthal aan de Ramblas) zeker niet overslaan. Er is geen menu, alleen een bord met suggesties. Die zijn het wachten meer dan waard. Er werd zelfs een boek geschreven over deze iconische tapas-bar. De eigenaar straalt nog steeds elke dag, ondanks zijn leeftijd.

Adres: Mercat de la Boqueria, Carrer la Rambla 89, 08002

Meer info: www.pinotxobar.com

(Stagiaire Marie Pauwels)