Foodie Alert: Deze culinaire festivals wil je niet missen

Geüpdatet op 12 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
Foodie Alert: Deze culinaire festivals wil je niet missen

Associeer je festivals nog altijd met een bakje slappe friet en een beker lauw bier?

Think again, want vandaag zijn er heel wat leuke festivalletjes die zelfs volledig in het teken staan van culinair genot. Verwen je smaakpapillen deze zomer op deze heerlijke food festivals.

Daylight Delight

© Daylight Delight
Dit boetiekfestival vindt komend weekend plaats in Pakt, een nieuwe hotspot in Antwerpen. Verwacht je aan de betere elektronische muziek en smakelijke hapjes, meer moet dat niet zijn voor een zalige zondagnamiddag. Onder meer Nick Bril, dj en chef van tweesterrenzaak The Jane, zorgt voor bites en beats.
Wanneer? 17 juni
Waar? Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen
Meer info? facebook.com/daylightdelight

1/

HAP Foodtruck Festival

© Hap Festival

Een vijventwintigtal foodtrucks verzamelen deze zomer in Lommel, Ninove en Tienen. Je smaakpapillen worden verwend met een uitgebreid aanbod aan lekker eten en verfrissende cocktails. Akoestische muzikanten en vintage dj's zorgen dan weer voor een gezellige sfeer.

Waar & wanneer? Lommel 22-24 juni / Ninove 6-8 juli / Tienen 13-15 juli
Meer info? Hapfestival.be

2/

Hapje Tapje

© Hapje Tapje

Bon vivants, verenigt u, want op de eerste zondag van augustus wordt het centrum van Leuven omgetoverd tot een culinair paradijs. Je kan er namelijk genieten van een gastronomisch parcours vol proevertjes of van de barmannen van de Leuvense cafés die zich bewijzen in de Barmannenrace. 's Avonds zijn er muzikale acts, voor wie nog een danske wil placeren.

Waar? Leuvense binnenstad
Wanneer? 5 augustus
Meer info? facebook.com/hapje-tapje

3/

A l’Ostendaise

© A l'Ostendaise

Zin om even uit te waaien of te zonnebaden aan onze Belgische kust? Eind deze maand kan je twee dagen lang proeven van lekkere gerechtjes met verse vis en zeevruchten voor een prikje. De Oostendse chefs bereiden namelijk heerlijke recepten met minder gekende lekkernijen uit de zee.

Waar? Zeeheldenplein, 8400 Oostende
Wanneer? 23 - 24 juni
Meer info? komproeven.ostendaise.be

Psst... krijg je niet genoeg van festivals? Lees dan zeker 'Dit zijn de beste ecologische festivals' en '5 Europese festivals die je dringend moet leren kennen'.