Dit zijn de lekkerste brunchadresjes in Gent

Geüpdatet op 20 maart 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de lekkerste brunchadresjes in Gent

Zeg nu zelf, wat is er leuker dan in het weekend uitgebreid brunchen met je besties of je lover?

Wij zijn alleszins grote fan, daarom verklappen we jullie onze 15 favoriete brunchadresjes in Gent.

Smakelijk!

Luv l'oeuf

brunch_gent_luv_loeuf

Deze ontbijtbar is het nirvana voor iedereen van wie het ontbijt echt wel de belangrijkste - en favoriete - maaltijd van de dag is want je kan er de hele dag door ontbijten en brunchen en het aanbod is groot: van Mexicaanse huevos rancheros tot de klassieke eggs Benedict. 

Adres:
Nederkouter 30
9000 Gent

Cocotine

brunch_gent_cocotine

Voor de allermooiste - en overheerlijke - ontbijtbowls moet je bij koffiebar Cocotine zijn. In deze vrolijke bubbel van pasteltinten voel je je onmiddellijk als een prinsesje. En ja, het ontbijt is net zo lekker als het eruit ziet.

Adres:
Leithstraat 51
9000 Gent

Alice

brunch_gent_alice

Dit überschattige pand in zoete rozeschakeringen is de ideale locatie voor een girlie brunch met vriendinnen.

Adres:
Onderbergen 6
9000 Gent

1/

Julie's House

brunch_gent_julies_house

Een klassieker en met reden. Bij Julie's House kan je niet alleen terecht voor smakelijke cupcakes en zoete taartjes, maar ook voor een uitgebreide zondagse brunch of je nu sweet of eerder salty aangelegd bent.

Adres:
Kraanlei 13
9000 Gent

Madam Bakster

brunch_gent_madam_bakster

De uitgelezen brunchplek voor de healthy girls onder ons. Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster maakt er heerlijke lekkernijen en brunchgerechtjes zonder geraffineerde suiker of dierlijke producten.

Adres:
Brabantdam 142
9000 Gent

Valeir

brunch_gent_valeir

Ben je zo dol op ijs dat je het kan eten for breakfast, lunch and dinner? Probeer dan zekert leuke adresje aan het water, want bij deze ijsbar kan je ook genieten van een lekkere brunch.

Adres:
Sint-Joriskaai 1
9000 Gent

2/

STAMCafe

brunch_gent_stamcafe

Hou je wel van een mooi uitzicht op de historische Bijlokesite? Dan zit je goed in het STAMCafé. Bovendien kan je op zaterdag en zondag lekker smullen van hun brunchaanbod.

Adres:
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Alix

brunch_gent_alix

Bij Alix kan je iedere zondag tijdens de lente en zomer al picknickend in de tuin brunchen, als dat niet leuk is! Wanneer de temperaturen zakken, kan je gelukkig ook binnen terecht om van de brunch te snoepen.

Adres:
Kortrijksesteenweg 206
9000 Gent

Labath

 

brunch_gent_labathIn deze aangename koffiebar aan Sint-Michiels kan je niet alleen uitzonderlijke koffies van eigen bonen en chocolademelk - mét Maltezers - drinken maar ook gezellig brunchen (de avocadotoast is overheerlijk).

Adres:
Oude Houtlei 1
9000 Gent

3/

Norma

brunch_gent_norma

Dit toffe eethuisje is gelegen in het hart van Gent, op een steenworp van de Korenmarkt. Je kan er in alle rust genieten van een lekkere brunch, maar ook lunchen of aperitieven.

Adres:
Bennesteeg 20
9000 Gent

O'YO

brunch_gent_oyo

Zin in een lekker en gezond ontbijt? Bij O'yo kan je je tegoed doen aan vegan boekweitpannekoeken, zoete of hartige ontbijtbowls en lekkere bagels.

Adres:
Brabantdam 82
9000 Gent

Meer info? oyo-bar.be

De Superette

brunch_gent_superette

Broodliefhebbers komen bij De Superette gegarandeerd aan hun trekken want het restaurant verhief broodbakken tot een kunst (en bracht er zelfs een boek over uit). Tijdens het weekend kan je er dan ook heerlijk brunchen.

Adres:
Guldenspoorstraat 29
9000 Gent

4/

Stek

brunch_gent_stek

Groene meisjes worden helemaal happy bij Stek, want je waant je er in een plantentuin. Naast lekker brunchen kan je er ook de aanwezige plantencollectie inspecteren en je favoriet meenemen naar huis.

Adres:
Nederkouter 129
9000 Gent

Giri

brunch_gent_giri

Bij Giri kan je niet alleen gezellig aperitieven en lunchen, je kan er ook smullen van een uitgebreide brunch op het terras.

Adres:
Jan Breydelstraat 18
9000 Gent

Clouds in my coffee

brunch_gent_clouds_in_my_coffee

Naast een B&B en een leuke webshop vol hebbedingen, baten Veva en Jan ook een gezellig brunch- en lunchcafé uit aan de Dampoort.

Adres:
Dendermondsesteenweg 102-104
9000 Gent, België

Heb je meer zin in koffie met een taartje? Bezoek dan deze dessert adresjes in Gent. Of ga uitgebreid dineren in onze favoriete restaurants in Gent in de Arteveldestad.

Antwerpen calling? Hier zijn de beste brunch in Antwerpen hotspots.

Wil je uiteindelijk gewoon lekker thuis blijven? Shop hier alle benodigdheden voor een gezellige exotische brunch in je eigen keukentje: