Dit zijn de lekkerste brunch adresjes in Gent

Geüpdatet op 15 juni 2020 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de lekkerste brunch adresjes in Gent(c)Shutterstock

Zeg nu zelf, wat is er leuker dan in het weekend uitgebreid brunchen met je besties of je lover? Wij zijn alleszins grote fan, daarom verklappen we jullie onze favoriete brunch adresjes in Gent. Smakelijk!

Luv l'oeuf

brunch_gent_luv_loeuf
(c)LuvLoeuf

Deze ontbijtbar is het nirvana voor iedereen van wie het ontbijt echt wel de belangrijkste - en favoriete - maaltijd van de dag is want je kan er de hele dag door ontbijten en brunchen en het aanbod is groot: van Mexicaanse huevos rancheros tot de klassieke eggs Benedict. 

Adres: Nederkouter 30, 9000 Gent

Cocotine

brunch_gent_cocotine
(c)Cocotine

Voor de allermooiste - en overheerlijke - ontbijtbowls moet je bij koffiebar Cocotine zijn. In deze vrolijke bubbel van pasteltinten voel je je onmiddellijk als een prinsesje. En ja, het ontbijt is net zo lekker als het eruit ziet.

Adres: Leithstraat 51, 9000 Gent

Alice

brunch_gent_alice
(c)Alice

Dit überschattige pand in zoete roze schakeringen is de ideale locatie voor een girlie brunch met vriendinnen.

Adres: Onderbergen 6, 9000 Gent

Julie's House

brunch_gent_julies_house
(c)JuliesHouse

Een klassieker en met reden. Bij Julie's House kan je niet alleen terecht voor smakelijke cupcakes en zoete taartjes, maar ook voor een uitgebreide zondagse brunch of je nu sweet of eerder salty aangelegd bent.

Adres: Kraanlei 13, 9000 Gent

Madam Bakster

brunch_gent_madam_bakster
(c)MadamBakster

De uitgelezen brunchplek voor de healthy girls onder ons. Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster maakt er heerlijke lekkernijen en gerechtjes zonder geraffineerde suiker of dierlijke producten.

Adres: Brabantdam 142, 9000 Gent

Valeir

brunch_gent_valeir
(c)Valeir

Ben je zo dol op ijs dat je het kan eten for breakfast, lunch and dinner? Probeer dan zekert leuke adresje aan het water, want bij deze ijsbar kan je ook genieten van een lekkere brunch.

Adres: Sint-Joriskaai 1, 9000 Gent

STAMCafe

brunch_gent_stamcafe
(c)STAMcafé

Hou je wel van een mooi uitzicht op de historische Bijlokesite? Dan zit je goed in het STAMCafé. Bovendien kan je op zaterdag en zondag lekker smullen van hun brunchaanbod.

Adres: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Alix

brunch_gent_alix
(c)Alix

Bij Alix kan je iedere zondag tijdens de lente en zomer al picknickend in de tuin brunchen, als dat niet leuk is! Wanneer de temperaturen zakken, kan je gelukkig ook binnen terecht om van de brunch te snoepen.

Adres: Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent

Labath

brunch_gent_labath
(c)Labath

In deze aangename koffiebar aan Sint-Michiels kan je niet alleen uitzonderlijke koffies van eigen bonen en chocolademelk - mét Maltezers - drinken maar ook gezellig brunchen (de avocado toast is overheerlijk).

Adres: Oude Houtlei 1, 9000 Gent

Norma

brunch_gent_norma
(c)Norma

Dit toffe eethuisje is gelegen in het hart van Gent, op een steenworp van de Korenmarkt. Je kan er in alle rust genieten van een lekkere brunch, maar ook lunchen of aperitieven.

Adres: Bennesteeg 20, 9000 Gent

O'YO

brunch_gent_oyo
(c)O'Yo

Zin in een lekker en gezond ontbijt? Bij O'yo kan je je tegoed doen aan vegan boekweitpannekoeken, zoete of hartige ontbijtbowls en lekkere bagels.

Adres: Brabantdam 82, 9000 Gent

Meer info? oyo-bar.be

De Superette

brunch_gent_superette
(c)Superette

Broodliefhebbers komen bij De Superette gegarandeerd aan hun trekken want het restaurant verhief broodbakken tot een kunst (en bracht er zelfs een boek over uit). Tijdens het weekend kan je er dan ook heerlijk brunchen.

Adres: Guldenspoorstraat 29, 9000 Gent

Stek

brunch_gent_stek
(c)Stek

Groene meisjes worden helemaal happy bij Stek, want je waant je er in een plantentuin. Naast lekker brunchen kan je er ook de aanwezige plantencollectie inspecteren en je favoriet meenemen naar huis.

Adres: Nederkouter 129, 9000 Gent

Giri

brunch_gent_giri
(c)Giri

Bij Giri kan je niet alleen gezellig aperitieven en lunchen, je kan er ook smullen van een uitgebreide brunch op het terras.

Adres: Jan Breydelstraat 18, 9000 Gent

Clouds in my coffee

brunch_gent_clouds_in_my_coffee
(c)Cloudsinmycoffee

Naast een B&B en een leuke webshop vol hebbedingen, baten Veva en Jan ook een gezellig brunch- en lunchcafé uit aan de Dampoort.

Adres: Dendermondsesteenweg 102-104, 9000 Gent

Heb je meer zin in koffie met een taartje? Bezoek dan deze dessert adresjes in Gent. Of ga uitgebreid dineren in onze favoriete restaurants in Gent in de Arteveldestad.

Antwerpen calling? Hier zijn de beste brunch in Antwerpen hotspots.