Hotspots: ontdek deze 10 verborgen parels in New York

Geüpdatet op 4 juni 2019 door ELLE België
Hotspots: ontdek deze 10 verborgen parels in New York

Binnenkort een tripje naar New York gepland? Lucky you. Deze minder bekende hotspots moeten namelijk dringend getest worden.

De klassiekers kennen we allemaal - Magnolia Bakery, Katz's Delicatessen, Grimaldi's Pizza, Shake Shack - maar wat zijn nu de aanraders voor New York volgens een echte local? Deze adresjes zal je vast nog niet kennen.

1/

The 12 chairs

Het 12 Chairs Cafe is een authentiek Israëlisch zaakje met twee vestigingen in New York. Je kan er terecht voor brunch, lunch én dinner. Op het menu: uitstekende Israelische wijnen, speciale cocktails, salades, burgers, broodjes en kleine gerechtjes om te delen. Een ideale plek dus om gezellig enkele uren te tafelen. Er zijn veganistische, vegetarische en glutenvrije opties op het menu. Het pitabrood wordt overgevlogen van Israël, net zoals de kruiden, de tahini en de labneh kaas.

Adres: 342 Wythe Avenue (Brooklyn) & 56 Macdougal Street (New York City).

2/

Samurai Papa

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samurai Papa Bedstuy (@samurai_papa_bedstuy) op

In dit kleine, maar gezellige zaakje eet je lekker en betaalbaar. Het restaurant heeft twee vestigingen in Brooklyn. Op het menu: matcha, don buri, poke bowls, bukkake ramen, gyoza's, sushi,... Voor elke liefhebber van de Aziatische keuken wat wils. Er zijn ook meer dan voldoende vegetarische en veganistische opties. Van maandag tot vrijdag is er 's avonds happy hour van 5 uur tot 7 uur en 's middag een lunch special van 12 uur tot 15 uur 30. Top: bij Samurai Papa gebruiken ze enkel Kaiki-water voor hun dranken, thee en bereidingen. Kaiki-water bevat geen chemicaliën en heeft een natuurlijke mineraalbalans.

Adres: 594 Lafayette Avenue  & 32 Varet Street (Brooklyn).

3/

The Barge

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Brooklyn Barge (@thebrooklynbarge) op

Deze verborgen parel ligt in Greenpoint, een hippe wijk in Brooklyn met sterke Poolse aanwezigheid (je kan er goed tweedehands shoppen en je vindt er tal van platenwinkels). Eten en drinken is zeer betaalbaar, want nog redelijk onontdekt door toeristen. The Barge is gesitueerd aan het Greenpoint waterfront en is basically een drijvend vlot met een bar en restaurant. Het is een droomlocatie voor op zonnige dagen en je hebt er een fantastisch uitzicht. Op het menu: share plates (de dockside guacamole met house-made tortilla chips is om te smullen), taco's, broodjes en cocktails. Geef ons één reden waarom we niet nu meteen een ticket zouden boeken om hier een drankje te kunnen sippen...

Adres: 79 West Street (Brooklyn).

4/

Oven ly

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ovenly (@ovenly) op

Dit zaakje heeft vestigingen in Williamsburg, Greenpoint, Park Slope (Brooklyn) en Midtown (New York City). Deze koffiebar/bakkerij legt hun focus op veganistische, lactose-vrije en glutenvrije dranken en gerechten. Naast koffie en thee hebben ze taarten, cookies, cake, koffiekoeken,... Ovenly is opgestart door twee powervrouwen en won zelfs een award.

Adres: 31 Greenpoint Avenue (Greenpoint), 230 Park Avenue (Midtown), 210 Flatbush Avenue (Park Slope), 43 North 5th Street (Williamsburg).

5/

Hummus Market

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hummus Market (@hummusmarketnyc) op

Dit restaurant in Brooklyn is een paradijs voor hummus-lovers.  Je kan hier terecht voor de heerlijke Midden-Oosterse (vegetarische) keuken. Ze hebben een gezellige tuin waar je buiten kan lunchen. Je kan kiezen uit negen verschillende hummus-gerechten, Market Mezze's, gevulde pita's en Shuk plates. Bij het bekijken van hun menu loopt het water ons al in de mond...

Adres: 361 Graham Avenue (Brooklyn).

6/

Dunnwell Doughnuts

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dun-Well Doughnuts (@dunwelldoughnuts) op

Dun-well Doughnuts vind je in Manhattan en in Brooklyn. Dit zaakje biedt dagelijks een assortiment verse, organic donuts aan. Ze gebruiken kwaliteitsvolle ingrediënten en steunen lokale ondernemers. Al hun donuts zijn veganistisch en een donut kost je slechts $2,50 (een relatief lage prijs voor het dure New York). Fun fact: de eigenaars kregen het idee voor deze zaak na het kijken van een Simpsons-episode.

Adres: 102 St. Marks Street (Lower East Side), 222 Montrose Avenue (East Williamsburg).

7/

Rosie's 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rosie's Mexican By Marc Meyer (@rosiesnyc) op

Dit Mexicaanse eethuis vind je in East Village, downtown New York. Hun gerechten zijn gemaakt met lokale, seizoensgebonden, duurzame producten. Bij mooi weer kan je op de patio genieten van hun tortas, enchiladas, taco's en cocktails en tegelijkertijd de New York vibes opsnuiven. Je kan er ook terecht voor een brunch op z'n Mexicaans met huevos ahogados of huevos rancheros. Bij Rosie's hebben ze ook zeer veel vegetarische opties. Eén kijkje op hun Instagram-pagina en we waren verkocht.

Adres: 29 East 2nd Street (New York City).

8/

Superiority Burger

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @superiorityburger op

Op zoek naar vegetarische en veganistische burgers? Superiority burger got you covered. Dit betaalbare burgerzaakje heeft niet veel opties op het menu, maar wat ze aanbieden is wel om van te smullen. Kraanwater met citroen krijg je er gratis.

Adres: 430 E. 9th Street

9/

Milk Bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door milk bar (@milkbarstore) op

Deze bakkerij is opgestart door chef en mastermind Christina Tosi. Milk Bar staat bekend voor het uitvinden van de Compost Cookie, Cereal Milk (speciale melk voor bij cornflakes), B-day Truffles en de Milk Bar Pie. Het interieur heeft girly vibes. Deze zaak heeft inmiddels al adressen in Toronto, LA, Boston, Vegas en DC, maar is toch zeker het bezoeken waard in New York (zeker als je een zoetekauw bent). Hun taarten zijn namelijk finger-licking good.

Adres: 251 E 13th Street (New York).

10/

Una Pizza Napoletana

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Una Pizza Napoletana (@unapizzanapoletana) op

Bij dit eerlijke Italiaanse zaakje eet je simpele maar verrukkelijke pizza uit de steenoven. Hun desserten (lees: tiramisu) zijn ook overheerlijk en ze kregen zelfs erkenning in de Michelin-gids. Say no more.

Adres: 175 Orchard Street (New York).

(stagiaire Marie Pauwels)