Zo bereid je de perfecte matcha latte!

Geüpdatet op 5 december 2018 door ELLE Partner
Zo bereid je de perfecte matcha latte!

Matcha, gefilterd water en wat (plantaardige) melk: dat is alles wat je nodig hebt om dit verkwikkende drankje te bereiden!

De basis? Gefilterd en geoptimaliseerd kraanwater, zodat de theearoma’s volledig tot hun recht komen. Daarna volgen de lekkere ingrediënten en nog enkele geheime tips & tricks. En voor je het weet heb je de perfecte matcha latte!

1/ Eerst en vooral heb je uiteraard matcha poeder nodig. Deze Chinese groene thee wordt tussen twee molenstenen tot een felgroen poeder gemalen. Neem een bamboe lepel (zo blijf je trouw aan de traditionele ceremonie en behandel je de matcha met het nodige respect) en doe één lepel matcha in een grote kop.

ellebrita

1/

2/ Nu komt het belangrijkste: los het poeder op in een scheutje gefilterd water uit de BRITA Style Waterfilterkan en meng met behulp van een bamboe kloppertje (verkrijgbaar in thee- en biowinkels) tot een dichte en gladde vloeistof.

ellebrita

2/

3/ Verwarm daarna 250 ml (al dan niet plantaardige) melk en laat schuimen. Voeg de warme melk toe aan de opgeloste matcha. Meng alles goed en werk af met een beetje melkschuim. Tijd om te proeven!

3/

4/ Tip: houd de Waterfilterkan binnen handbereik om je matcha aan te lengen als je hem te warm of te dik vindt. Door het elegante design hoef je de kan nooit meer op te bergen: je kunt er prima mee uitpakken aan tafel en hem een ereplaats geven naast je suiker- en theepot. Het is bovendien een voordelig en milieuvriendelijk alternatief voor plastic flessen. Daarnaast is het dankzij water van topkwaliteit ook de perfecte oplossing voor al je bereidingen.

Ban PET-flessen uit het huis

Gedaan met liters flessenwater uit de supermarkt zeulen en onze planeet verder te vervuilen met plastiek. Haal de BRITA Style Waterfilterkan in huis en drink elke dag lekker gefilterd water. Het Maxtra+ filterpatroon bevat ionenwisselaars en koolstof van natuurlijke kokosnootschalen en filtert zo smaak- en geurverstorende stoffen als kalk en chloor uit je water, zonder mineralen te verliezen. Resultaat: het water smaakt beter, is duurzaam en beschermt je apparaten tegen verkalking. Het nieuwe, minimalistische design oogt mooi, past onder andere in de deur van je koelkast en geeft met een LED-licht perfect aan wanneer de filter aan vervanging toe is.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met BRITA.
https://www.brita.be