Bloemkoolpizza met witloof, pancetta en roodhoornwier

Geüpdatet op 5 Juni 2018 Druk het recept af door Isabelle Vander Heyde
  • 20 mins
  • 2 personen
  • Easy
Bloemkoolpizza met witloof, pancetta en roodhoornwier

Een pizza met de smaken van de Belgische kust!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 klontjes boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 bloemkoolpizzabodems (te koop bij Albert Heijn) 2 el tomatentapenade
  • 1 el zeewierpoeder
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 pakje (150 g) pancetta
  • gedroogde mediterrane kruiden
  • 1 rolletje geitenkaas met korst, in plakjes gesneden 1 handje roodhoornwier
  • 2 el zeewierpesto

Bereiding

  • 1  Snijd de ui in ringen en stoof enkele minuten aan in een klontje boter en met de geritste rozemarijn. Zet apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de witloofblaadjes gedurende 4 minuten.
  • 2  Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3  Bestrijk de pizzabodems met tomatentapenade. Bestrooi met wat zee- wierpoeder. Verdeel de uien met rozemarijn en de witloofblaadjes over de bodems. Verdeel de pancetta erover. Kruid met peper en gedroogde mediterrane kruiden. Verdeel de plakjes geitenkaas erover.
  • 4  Bak de pizza’s op een warme zwarte plaat gedurende 12 minuten (of zelfs een tikkeltje langer, waardoor je een mooi krokante bodem krijgt).
  • 5  Werk net voor het opdienen af met wat dotjes zeewierpesto en wat takjes roodhoornwier.

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be