Hotspots: hier scoor je de beste poké bowls van Brussel

Geüpdatet op 23 november 2020 door Marie Pauwels en Isabelle
Hotspots: hier scoor je de beste poké bowls van BrusselInstagram: @pokeria_by_eaters

Het is gezond en toch verzadigend, gevarieerd en lekker fris: de poké bowl, overgevlogen uit Hawaï, heeft geen introductie meer nodig. Fleur grijze herfstdagen op met deze kleurrijke smaakbommen: hier haal je de allerbeste poké bowls in onze hoofdstad. Gotta catch 'em all!

Pokawa

Met verschillende restaurants in Europa, groeide Pokawa de laatste jaren uit tot een echte must voor Poké lovers. Op het menu? Signature bowls met niet alleen zalm, tofu en tonijn, maar ook kip, garnalen en falafel. Stel jij je bowl liever zelf samen? Dat kan natuurlijk ook, de granaatappel topping is onze persoonlijke favoriet. Hun enige vestiging in België bevindt zich vlakbij de Louizalaan en dat maakt het de perfecte plaats voor een lockdownwandeling mét lekkere beloning achteraf.

Waarom? Hun Super Protein Poké Bowl was het meest verkochte gerecht op Deliveroo in 2019.

Adres? Charleroise Steenweg 41, 1060 Saint-Gilles

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🌈Pokawa Belgium (@pokawa_belgium)

Tadao

Tadao, gelegen op het gezellige Saint Boniface plein, is het resultaat van de wereldreis die uitbater Cédric maakte met zijn vrouw en drie kinderen in 2017. Na op oudejaarsavond in Sydney voor het eerst poké bowls te proberen, is het hele gezin meteen verkocht. De reis krijgt een nieuwe wending. Cedric oriënteert zich op het uittesten van allerlei verschillende poké bars, om er inspiratie op te doen voor zijn eigen zaak. Tadao zag het licht! Wat meteen opvalt aan de menukaart, is dat je ontzettend veel vrijheid en opties hebt in het samenstellen van je poké bowl. Wil je de klassieke basis van witte rijst, of liever gemengde sla, bio quinoa of zwarte rijst? Aan jou de keus! Het restaurant ontleent zijn naam aan de Japanse beeldend kunstenaar Tadao Ando.

Waarom? Met 21 verschillende soorten groenten en fruit om uit te kiezen (we love the brocamole) en 15 verschillende toppings (macadamianoten, hmmmm), kan je ontzettend ver gaan in het creëren van jouw eigen poké bowl.

Adres? Francartstraat 14, 1050 Brussel

Pokeria By Eaters

De jonge ondernemers achter het in 2019 gelanceerde Eaters, haalden inspiratie bij de allerbeste street food gerechten in de wereld. Met keukens in Ukkel en Saint-Gilles waar de bestellingen dagelijks bereid worden, kan je bij Eaters naast voor poké bowls, ook terecht voor pizza, salade en nems. Er is geen fysiek restaurant, de maaltijden zijn speciaal gecreëerd om te bestellen en zo dat ze lekker blijven tot ze je voordeur bereiken. Een tof concept, maar bovenal ook écht lekker.

Waarom? De Beef Teriyaki Poké met guacamole schreeuwt om uitgeprobeerd te worden.

Poki Poké

Het kleine maar gezellige Poki Poké trekt zowel health lovers als fans van fusion keuken naar Flagey. Je kan er terecht voor tal van verschillende combo’s en er is elke dag verse vis. Geen inspiratie om zelf een bowl samen te stellen? Vertrouw dan op de signature bowls die uitbater Shu Wang met de hulp van een Hawaïaanse vriendin bedacht. Wang is een fervente reiziger en probeert zoveel mogelijk knallende smaken in één potje samen te brengen, zet je smaakpapillen dus maar schrap. Tasty, healthy en vooral: lekker democratisch -als je ooit in de buurt van Flagey bent, moet je deze zeker testen.

Waarom? Omdat het net iets gezonder -hum…- is dan de frieten die je gewoonlijk naar binnen propt tijdens een caféronde op Flagey.

Adres? Elsensesteenweg 331, 1050 Elsene

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PokiPoké (@poki.poke)

Komo Bowl

Na het succes van haar vestiging in Elsene, opende deze hippe Hawaiiaanse zaak onlangs ook zijn deuren in de Antoine Dansaertstraat. Basic bowls krijg je hier niet voorgeschoteld, de rauwe vis wordt op unieke wijze gemarineerd: probeer je de zalm in miso, look en gember of liever de tonijn in sojasaus met sesamzaadjes? Als kers op de taart zijn de sauzen bij Komo Bowl heerlijk ongewoon, van munt-wasabi-mayonaise tot mayonaise-sriracha. Ook tijdens het ontbijt kom je hier aan je trekken, van 10 tot 12 kan je er terecht voor de heerlijkste açai en spirulina smoothie bowls. Loopt het water jou ook in de mond? Wij noemen Komo Bowl zonder aarzelen de beste poké zaak van Brussel.

Waarom? De hele poké bowl is verrukkelijk, maar iets in de marinades lokt ons keer op keer naar daar. Oh, en de uitgebreide dessertkaart.

Adres? Defacqzstraat 36, 1050 Elsene & Antoine Dansaertstraat 53, 1000 Bruxelles

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ❁ ◈ KOMO BOWL ◈ ❁ (@komobowl)