Waar scoor je de beste poké bowls van Brussel?

Gepubliceerd op 26 juli 2018 door Eloïse Pirard en Isabelle
Waar scoor je de beste poké bowls van Brussel?

Healthy en lekker fris bij warm zomerweer: de poké bowl, overgevlogen uit Hawaï, is het populairste gerecht van dit seizoen. Wij gingen op zoek naar de allerbeste exemplaren in Brussel. Onze top drie:

De schattigste: Poki Poké

Poki Poké opende een klein jaar geleden de deuren en trekt sindsdien zowel health lovers als fans van fusion keuken aan. Je kan er terecht voor tal van verschillende combo’s en er is elke dag verse vis. Geen inspiratie om zelf een bowl samen te stellen? Vertrouw dan op de signature bowls die uitbater Shu Wang met de hulp van een Hawaïaanse vriendin bedacht. Wang is een fervente reiziger en probeert zoveel mogelijk knallende smaken in één potje samen te brengen, zet je smaakpapillen dus maar schrap. Tasty, healthy en vooral: lekker democratisch -als je ooit in de buurt van Flagey bent, moet je deze zeker testen.

Waarom? Omdat het net iets gezonder -hum…- is dan de frieten die je gewoonlijk naar binnen propt tijdens een caféronde op Flagey.

Hoeveel? Voor minder dan €15 krijg je een grote oké en een drankje voorgeschoteld.

Adres? Elsensesteenweg 331, 1050 Elsene

1/

De street poke: Poké Ceviché

Poké Ceviché wordt uitgebaat door een voormalig traiteur die eventjes zijn schort aan de wilgen hing om full-time papa te zijn. Twee jaar later keert hij terug achter het fornuis, deze keer met een viskraam waar je heerlijke rauwe vis in de vorm van oké bowls en ceviché’s kan scoren. Hip, fris en exotisch -en soms ook lekker stout: dat het niet altijd super healthy moet, bewijzen zijn lekker gulzige interpretaties van de klassieke rijst-zalm-soja bowl, het ontdekken meer dan waard… Fit of fat: voor elk wat wils aan dit gezellige kraam.

Waarom? Omdat je niet altijd zin hebt om aan tafel te gaan zitten in een restaurant, street food is er om te genieten van de sfeer, de cultuur én de exotische gerechtjes op straat.

Hoeveel? Tussen €7 en €11.

Adres? Op de Kanal Street Food Market (Akenkaai, 1000 Brussel).

2/

De meest verfijnde: Takumi

Takumi behoeft geen introductie meer, maar voor wie het nog niet wist: in dit Japanse tentje worden traditionele gerechten gepeperd met een Europees sausje. Donburi en gyoza’s met een twist dus -niet voor de puristen, wel voor de fans van fusion food. Hoe zit het met de poké bowls? Er worden er “maar” drie van aangeboden mààr… die zijn stuk voor stuk fenomenaal! Je moet er wat meer voor betalen dan in andere restaurants, maar je krijgt waar voor je geld: een smaakexplosie en 90% kans dat je je bowl niet eens opkrijgt.

Waarom? Omdat je hier nooit ofte nimmer teleurgesteld wordt.

Hoeveel? €18

Adres?  Rue Lesbroussart 8, 1050 Bruxelles