10 Herfstwandelingen

Gepubliceerd op 31 oktober 2014 door ELLE België
10 Herfstwandelingen

canevas_3noir&blanc-2

Deze tijd van het jaar is ideaal om tot rust te komen tijdens een prachtige herfstwandeling. Nog inspiratie nodig? Wij zochten 10 mooie plekjes voor je uit.

1. Ohainohain

Het mooiste dorp van Waals-Brabant is ideaal als vertrekpunt voor een herfstwandeling. Trek door de kleine paadjes de natuur in en geniet van het landschap.

1/

2. Brussegem

De Groene Gordel, vlak bij Brussel is zeker een aanrader voor een ontspannende wandeling. Geniet het glooiend landschap van velden en weiden, waar ook enkele kastelen gelegen zijn.

2/

3. Bruggetillegembos

In de streek rond Brugge kan je ook aangenaam vertoeven in de natuur. Uitstekend in combinatie met een weekendje in de stad, is een wandeling in de nabijgelegen natuurgebieden, het Tillegembos en Breisbroek.

3/

4. Beersel, Dworp, Pajottenlanddworp

Als je zin hebt in een lange wandeling langs holle wegen, beken, kleine dorpjes en bossen, is het Pajottenland een goede tip.

4/

5. Ronseronse

De Vlaamse Ardennen is een prachtige streek, waar je in alle rust eindeloos kan wandelen op onverharde paden. Bovendien geniet je er van schitterende vergezichten en heuvels.

5/

6. Wortel Koloniewortel

De herfst is dé ideale gelegenheid om deze streek te verkennen. Wandel door het prachtige kleurenspel en monumentale dreven van Wortel Kolonie in Antwerpen.

6/

7. Hoge VenenHoge-venen

Deze streek is ongetwijfeld één van de meest ongerepte stukjes natuur van ons land. Bovendien zorgt het strenge klimaat voor een specifieke vegetatie en zeldzame planten. Een heerlijk landschap om in weg te dromen.

7/

8. Nationaal Park Hoge Kempennationaal_park_hoge_kempen_c_nhpk_gr_art_nw

Hou je van stevige boswandelingen of liever van adembenemende vergezichten? De Mechelse Heiden heeft het allemaal. Klim naar het hoogste punt van de Hoge Kempen en geniet van een prachtig zicht tot ver in Duitsland.

8/

9. Het Zwinhet zwin

Ook in de herfst is het fijn om eens stevig uit te waaien aan de kust. En waar kan je dat beter dan in een rustig stukje natuur. Het Zwin is een beschermd natuurreservaat dat loopt van Cadzand Bad tot Knokke Heist. Vooral Cadzand is een must do!

9/

10. Nord-Pas de Calaispasdecalais

Met meer dan 3000 km aan wandelpaden, biedt deze streek een ruime keuze aan fervente wandelaars. Ze leiden je over het strand,
door moerassen, duinen, tuinen, heuvels, langs rivieren en historische steden.

Voor meer informatie:

www.toerisme-frankrijk.nl

www.eastbelgium.com

www.veldverkenners.be

www.originelewandelingen.be

www.toerismevlaamseardennen.be

(Stagiaire Nele Sarens)