De grootste modetrends voor herfst en winter 2023

Gepubliceerd op 4 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
De grootste modetrends voor herfst en winter 2023 Bron: Launchmetrics Spotlight

De herfst en winter van 2023 is voor kameleons: van college cool tot cottage cute, voor welke modetrends ga jij dit najaar?

Hier zijn de zes herfst-winter 2023 modetrends waar je niet om heen kunt.

1. Cottage cute

Bij deze stijl haal je je inner Highland spirit naar boven. Beeld je in dat je teruggetrokken leeft op het Ierse platteland, maar dan met een garderobe uit de boekskes. Denk aan horse riding jackets (tip: Lois brengt in zijn volgende collectie een prachtig suède jasje uit), dik gebreide kabeltruien, ruitjes, hemdjes met ruches, wollen pullen, warm-bruine tinten, corduroy broeken, paddington knopen en velours. Ook de moeite: de collectie die Clare Waight Keller ontwierp voor Uniqlo, vol met cottage cute items. Oj!

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

2. Vandaag is bordeaux

Trendkleur dit najaar, naast het heersende zilver: bordeaux. Deze specifieke rode tint zal je overal terugvinden, maar dan vooral in de vorm van laarsjes, ballerina's en handtassen. De kleur oogt erg klassiek, maar creëert toch een sexy tintje in je outfit. Het vormt dan ook een geweldige optie als je eens wat meer kleur wilt toevoegen aan je looks, maar toch nog in het herfstpalet wil blijven.

Bron: Launchmetrics Spotlight

3. Bardot achterna

Wie Netflix-serie 'Bardot' in één ruk gebinged heeft, zal vast een zoektocht gestart zijn naar de iconische zijden sjaaltjes die de Française steevast rond haar coupe bond. Denk daarbij aan satijnen, fleurige pareltjes zoals de grafische werkjes van Hermès. Tegenwoordig vind je prachtige alternatieven bij merken zoals Claudia Latruwe, Sézane en Bellerose, maar ook voor een prikje bij Zara en Mango.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

4. College cool

Met een knipoog naar onze tienerjaren, besloten ontwerpers dit seizoen massaal om schoolse stukken met een preppy, oversized touch op de kaart te zetten. Merken als Louis Vuitton en Tommy Hilfiger spannen daarbij de kroon, met een collectie vol dassen, gestreepte poloshirts, hoge sokken, XL beige trench coats, microrokken (of -shorts!) en button-downs.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

5. Gepakt en gezakt

Dé it-bag van het seizoen? Dat moet wel de XL crossbody bag zijn. Nadat de oversized quilted crossbody bag van Cos, Uniqlo's round shoulder en de Ölend Ona in nylon viraal gingen, sprong menig merk op de trein. Het resultaat zijn tassen met lange riemen die je nonchalant over je schouder gooit. En dan liefst een exemplaar waarin je je hele hebben en houden kwijt kan.

Bron: Launchmetrics Spotlight

6. Fall festival

Niet alleen in New York was het motorjack de trend bij uitstek. Ook in Londen, Parijs en Kopenhagen droegen alle modemeisjes een vintage geïnspireerd leren vest. Het item geeft je een instant 'bad girl' imago, maar blijkt tegelijk een veelzijdige keuze dit najaar. Draag 'm relaxed of net getailleerd, overdag bij een wit T-shirt of 's avonds over een slip dress. Geweldige aanvulling op deze rebelse trend, zijn de biker boots die Kate Moss' iconische festival-look zo populair maakte. Dé laars van het moment, in bruin of zwart en uiteraard met enkele stoere gespen en in iet-wat afgesleten leer.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight