Het gestreepte polo shirt wordt dit jaar jouw favoriete basic

Geüpdatet op 14 mei 2024 door Lore Ginneberge
Het gestreepte polo shirt wordt dit jaar jouw favoriete basic Raimonda Kulikauskiene / Getty Images

De zomer van 2024 draait helemaal om de comeback van een klassieker met een twist: de gestreepte polo. Dit preppy basiskledingstuk is opgepikt door toonaangevende modehuizen zoals Loewe, Miu Miu, Dries Van Noten en MSGM, die er elk een eigen, frisse draai aan geven. Klaar om de straten (en je Instagram-feed) te veroveren, de gestreepte polo is niet meer alleen voor de country club.

Van basic naar catwalk chic

Wat vroeger misschien de standaarduitrusting was voor een middagje zeilen of een tennispartijtje, is nu het it-item in je garderobe. Miu Miu zet de toon door de polo nonchalant in een zwembroek te stoppen met bootschoenen aan de voeten - een look die even cool als onverwacht is. Dries Van Noten gaat nog een stapje verder en mixt oversized rugbyshirts in Harry Potter-esque kleuren met doorzichtige rokken, perfect voor die Instagram-waardige outfit posts. En de wit-met-zwarte versie van Chanel schreeuwt dan weer vakantie-outfit om te flaneren in het Zuiden van Frankrijk.

De gestreepte polo anno 2024

Vergeet de standaard katoenen polo’s; de nieuwe lichting omvat designs in wol en kasjmier, in kleuren die variëren van strak zwart-wit tot diep nautisch blauw en levendig preppy groen. Of je nu kiest voor een cropped versie onder een leren jack of een oversized exemplaar boven een minirok, de polo is veelzijdiger dan ooit. MSGM voegt een dosis jeugdig enthousiasme toe met bloemenprints die zorgen voor een speelse twist op het gestreepte thema.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IZZI (@izzipoopi)

Gigi Hadid en Hailey Bieber zijn fan

Als Gigi Hadid en Hailey Bieber het dragen, weet je dat het cool is. Deze stijliconen hebben de gestreepte polo omarmd als deel van hun streetstyle, waarmee ze bewijzen dat dit kledingstuk zich moeiteloos laat vertalen naar persoonlijke stijlen en settings. Van casual dagen in de stad tot een chique brunch - de gestreepte polo staat klaar om elke look een preppy-coole vibe te geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenner Kendall (@_kendallljennerr_)

Shop onze selectie polo shirts voor zomer 2024

Zet je schrap voor de zomer van 2024, waarin de gestreepte polo niet alleen terug is, maar beter dan ooit: fris, modern en klaar om elke outfit naar een hoger niveau te tillen.

1
Dries Van Noten
Satijnen polo shirt
SHOP HIER
2
Saks Potts
Polo shirt met fijne strepen
SHOP HIER
1985 Slim Fit Polo
3
Tommy Hilfiger
1985 Slim Fit Polo
SHOP HIER
Geel gestreepte polo sweater
4
Loewe
Geel gestreepte polo sweater
SHOP HIER
Katoenen polo
5
Miu Miu
Katoenen polo
SHOP HIER
6
Marc O'Polo
Roze gestreepte polo
SHOP HIER
Gestreepte shirt
7
Bobo Choses
Gestreepte shirt
SHOP HIER
Gestreepte polo met lange mouwen
8
The Room Antwerp
Gestreepte polo met lange mouwen
SHOP HIER
9
Mango
Gestreepte t-shirt
SHOP HIER
Polo met zwarte strepen
10
Gant
Polo met zwarte strepen
SHOP HIER