Met Gala 2022: de meest en minst geslaagde rode loper looks

Gepubliceerd op 3 mei 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
Met Gala 2022: de meest en minst geslaagde rode loper looks

Gisterenavond werd de belangrijkste rode loper van het jaar uitgerold op de trappen van het jaarlijkse Met Gala. Benieuwd hoe sterren het all American thema interpreteerden?

Hoewel het Met Gala wordt volgens de traditie op de eerste maandag van mei gehouden. Als het lijkt of de vorige editie nog maar net gepasseerd is, dan komt dat omdat het Met Gala van 2021 verplaatst werd naar september vanwege de wereldwijde pandemie. De beroemdheden die over de rode loper schreden hebben dus opnieuw alles uit de kast moeten halen - letterlijk. De grootste avond van de mode werd zoals vanouds gehouden in het Metropolitan Museum of Art in New York. Het gala luidt de nieuwste tentoonstelling van het Costume Institute in, "In America: A Lexicon of Fashion," die sinds 18 september 2021 voor het publiek wordt geopend in het Anna Wintour Costume Center.

Met Gala 2022: van old hollywood tot dramatisch zwart

Wat stond er op het menu? Met een thema als 'Gilded Glamour' in het bredere Amerikaanse thema, kan je alle kanten op. En dat is precies wat we zagen op de trappen van het Met. Sterren als Kim Kardashian namen een duik in de Amerikaanse modegeschiedenis - Kim droeg de duurste jurk ter wereld, een naked dress van Marilyn Monroe - en ook Kaia Gerber, Khloe Kardashian, Hailey Bieber en Rosalia gingen voor old Hollywood glamour met strass, veren, goud en glitter.

Ook gespot: veel dramatisch zwart, onder meer bij Phoebe Dynevor, Alicia Keys, Bella Hadid en Kendall Jenner. En dan waren er nog de extravagante niet-in-een-hokje-te-stoppen jurken die je alleen maar op het Met Gala kunt spotten. Lizzo, Gigi Hadid, Tayana Taylor en host van de avond Blake Lively staken elkaar de loef af met slepen om ter langst en opgesmukte stoffen die je liefst wil inkaderen. Benieuwd naar de best geklede sterren?

 

LEES OOK: Oscars 2022: de allerbeste rode loper looks