Met Gala 2024: de meest en minst geslaagde rode loper looks

Gepubliceerd op 7 mei 2024 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
Met Gala 2024: de meest en minst geslaagde rode loper looks Getty Images

Gisterenavond werd de belangrijkste rode loper van het jaar uitgerold op de trappen van het jaarlijkse Met Gala. Benieuwd welke outfits de sterren uit de kast haalden?

Het Met Gala thema van 2024

Naar goede gewoonte wordt het Met Gala op de eerste maandag van mei gehouden. De beroemdheden die over de rode loper schreden hebben opnieuw alles uit de kast moeten halen - letterlijk. Het Met Gala van 2024 was een viering van "The Garden of Time", geïnspireerd door het thema van de tentoonstelling "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" in het Metropolitan Museum of Art. Dit thema verkende hoe technologie nieuw leven kan blazen in kledingstukken die te oud en fragiel zijn om nog gedragen te worden. De avond beloofde een fusie van florale en technologische inspiraties op de rode loper, met een vleugje dystopische schoonheid, geïnspireerd door het verhaal van J.G. Ballard.

Met Gala rode loper: de beste looks

De rode loper van het Met Gala 2024 was een parade van adembenemende outfits die perfect het thema op verschillende manieren belichaamden. Co-voorzitter Zendaya stal de show in een opvallende pauwenjurk van Maison Margiela Artisanal door John Galliano, haar uitstraling versterkt door recente successen in films zoals 'Dune 2' en 'Challengers'.

Ook Kim Kardashian koos voor Galliano bij haar terugkeer op de trappen van het Met Gala. In haar elfde verschijning op dit glamoureuze event droeg ze een op maat gemaakte outfit van Maison Margiela, compleet met een harnasachtige bustier versierd met florale motieven en een zilveren bloemenmaliënkolderjurk, stijlvol gedrapeerd als rok.

Kendall Jenner en Emma Chamberlain gaven beide een donkere draai aan het thema "The Garden of Time" tijdens het Met Gala 2024. Jenner, gekleed in een nooit eerder gedragen jurk uit de herfst 1999-couturecollectie van Alexander McQueen voor Givenchy, beschreef haar outfit als een "sleeping beauty" die 25 jaar in de archieven had geslapen. Chamberlain koos voor een door Jean Paul Gaultier ontworpen ensemble, geïnspireerd door de mocha-kleurige kanten korset die Suzanne von Aichinger droeg tijdens de lente 2003 coutureshow.

`

Ook Rosalía koos voor een donker ensemble dat haar unieke stijl benadrukt. De ster straalde in een strakke, zwarte creatie van Dior, bestaande uit een strapless jurk met sleep, afgewerkt met een netachtige sluier en lamshuid handschoenen, een ensemble dat meer dan 1.800 uur werk vergde van het atelier.

Ayo Edebiri viel op in een Loewe-jurk met een ombre bloemenpatroon dat leek te bloeien, terwijl Elle Fanning een letterlijk schitterende verschijning was in een doorzichtige jurk van glas, ook van Balmain, met details die leken op glazen vogels.

Lana Del Rey leek zo uit een sprookje te zijn gestapt in een op maat gemaakte jurk van Alexander McQueen, versierd met takken en twijgen, terwijl Gigi Hadid old Hollywood glamour uitstraalde in een creatie van Thom Browne met gele rozen die scherp afstaken tegen het zwart van haar rok.

Taylor Russell en Ariana Grande schitterden op de beroemde trappen met een moderne interpretatie van bloemendetails in hun outfits. Russell, Hollywoods nieuwste it-girl, droeg een houten body die naadloos overging in een zwierige witte rok met sleep, versierd met handgeschilderde afbeeldingen van vogels en planten.

Ariana Grande koos voor een op maat gemaakte Loewe-jurk, waarbij de bustier en de handgeplooide, meerlagige zijden chiffon rok subtiel parelmoer nabootsten. Beide sterren combineerden het trending 'dropped waist'-silhouet met delicate bloemdetails, waardoor hun outfits perfect aansloten bij het 'Garden of Time'-thema van de avond.

Demi Moore maakte indruk in een zwarte zijden jurk, versierd met een print van roze bloemen en een opvallend silhouet met gestructureerde heupen en cirkelvormige schouders, verrijkt met zwarte pijlen.

Andere opvallende verschijningen waren Greta Lee in een bijna doorschijnende jurk versierd met witte bloemen, ontworpen door Balmain, en Tyla, die een unieke jurk droeg die haar silhouet prachtig omlijnde, compleet met een zandlopertas.

Nog meer bloemen zagen we bij actrices Amanda Seyfried, Lily James en Kerry Washington, die elk hun eigen unieke draai gaven aan het bloementhema. Lily James droeg een donkere, met bloemen versierde jurk van Erdem, geïnspireerd door de rozen die opera-icoon Maria Callas ontving. Amanda Seyfried straalde in een etherische zilveren Prada-jurk met bladvormige accessoires, terwijl Kerry Washington schitterde in een paarse fluwelen jurk vol bloemendetails, perfect passend bij het thema 'The Garden of Time'.

Een tweede look voor Zendaya

Zendaya, die eerder op de avond al indruk had gemaakt, verscheen tegen het einde van de avond opnieuw op de rode loper in een dramatische zwarte jurk met een lange sleep, een vintage Givenchy haute couture stuk ontworpen door John Galliano.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Darnell Appling (@darnellappling)

Dit was een nacht waar mode, fantasie en kunst elkaar ontmoetten op een van de meest iconische trappen ter wereld, waarbij elke ster zijn unieke interpretatie van het thema naar voren bracht.