Dries Van Noten opent Galerie gewijd aan beauty in Parijs

Gepubliceerd op 4 juli 2023 door Lore Ginneberge
Dries Van Noten opent Galerie gewijd aan beauty in Parijs Dries Van Noten

In het artistieke hart van de Parijse Rive Gauche brengt Dries Van Noten luxe, schoonheid en geschiedenis samen. De nieuwe beautyboetiek van het Belgische merk is een must voor wie Parijs bezoekt.

De Rive Gauche in Parijs

Tussen de historische charme en kunstzinnige flair van de Rive Gauche in Parijs geeft Dries Van Noten een nieuwe draai aan luxe. Slechts een jaar nadat zijn geur- en beautylijn het licht zag, komt de Belgische modeontwerper met iets heel bijzonders: een exclusieve boetiek, gewijd aan parfum, beauty en accessoires.

Dries Van Noten parijs
Dries Van Noten

Nestelend naast de heren- en damesboetieken op de Quai Malaquais, smelt deze nieuwe parel van Van Noten naadloos samen met zijn omgeving. De Quai Malaquais is niet zomaar een locatie, maar een plaats doordrenkt met artistieke geschiedenis.

Dries Van Noten
Dries Van Noten

De geschiedenis van de Quai Malaquais

Elk facet van het ontwerp van deze Galerie Quai Malaquais draagt de signatuur van Dries Van Noten. Het historische gebouw, daterend uit 1625, was ooit de thuisbasis van de Prins van Transsylvanië, een plek waar literaire en muzikale legendes ontstonden. Met de opening van de Dries Van Noten Galerie wordt er een eerbetoon gebracht aan deze culturele erfenis.

Binnenin de galerie wordt het legendarische verleden naadloos gecombineerd met de moderniteit van de schoonheid en accessoires van Van Noten. De ruimte is elegant gerestaureerd om Van Notens kenmerkende esthetiek te weerspiegelen, waarbij inspiratie is gehaald uit de geuren en hun concept van 'onmogelijke combinaties'. Een visuele symfonie waarbij historische accenten flirt met hedendaags design, elke hoek van de winkel ademt een verrassende spanning.

Dries Van Noten
Dries Van Noten

Een betoverend Dries Van Noten universum

Bij het binnenstappen, ontvouwt de wereld van Dries Van Noten zich voor je ogen. Pronkstukken variëren van een prachtig gerestaureerd 17e-eeuws Vlaams wandtapijt, een subtiele verwijzing naar Van Noten's passie voor bloementeelt, tot een creatief herwerkte kroonluchter van Venini-glas uit de jaren 1970. De levendige citrinetinten in textiel en stoffen naast een 19e-eeuws Gustavisch bureau, en de innovatief geïnterpreteerde traditionele Franse cabochonvloer, zorgen voor een boeiend contrast.

Als je een luxeliefhebber bent of een weekendje Parijs hebt gepland, dan moet deze betoverende hotspot op je bucketlist.

Dries Van Noten Galerie, Quai Malaquais 9, 75006 Paris