Israëlisch-Palestijnse keuken: Ottolenghi Hummus

Geüpdatet op 11 maart 2014 door Cookanista
Israëlisch-Palestijnse keuken: Ottolenghi Hummus

Ottolenghi

Yottam Ottolenghi & Sammi Tamimi, de bezielers van de Israëlisch-Palestijnse keuken, hebben ook mij weten te overtuigen met hun kookboek Jeruzalem. Ik was al eventjes verkocht aan de keuken van het Midden-Oosten maar sinds het kookboek zijn intrede in mijn keuken heeft gemaakt staat er wekelijks wel een "Ottolenghi" op het menu.

Israëlisch-Palestijnse keuken, geen evidentie gezien de politieke situatie maar toch slaagden deze 2 kameraden erin verder te kijken en hun inspiratie en creativiteit te bundelen. Resultaat is een heerlijke verzameling aan recepten en een handvol restaurants in Londen, mij hoor je absoluut niet klagen...

Als grote fan van Hummus en al zijn variaties daarop  staat deze versie ondertussen bovenaan mijn lijstje "Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus".

Hummus kawarma is de Libanese naam voor versgemaakte hummus, met daarop een schep gebakken lamsgehakt. Het is een kleine maaltijd of een voorgerecht in een kom en een van de meest sensationele dingen die je in je mond kunt stoppen. Geef er een beetje Fattoush of een soortgelijke salade en pittabrood bij. U kunt ook kant-en-klaar lamsgehakt gebruiken in plaats van het vlees zelf te hakken, maar dat heeft niet dezelfde bevredigende textuur. Dit gerecht is ook lekker zonder het lamsvlees, alleen de hummus met kikkererwten, citroensaus en pijnboompitten. 

Lees het recept op Cookanista.be