Never Forget: dit waren de meest dramatische momenten van 2019

Geüpdatet op 24 december 2019 door Lore Ginneberge
Never Forget: dit waren de meest dramatische momenten van 2019

2019 is nog niet helemaal voorbij, maar we zetten alvast met veel plezier de grootste drama's op een rijtje.

Het werd een jaar van extreme hoogtes en ongekende laagtes. We mochten een nieuw prinsje verwelkomen, kregen heel wat Hollywoodruzies op ons bord en waren getuige van de meest boze blik uit de geschiedenis, thanks Thunberg! Hier de 10 meest dramatische momenten van 2019, goed en slecht, in willekeurige volgorde.

1. Het Jordyn Woods-debacle

Laat het aan de Kardashians over om jaar na jaar de meest dramatische plots uit hun mouw te toveren. Compleet opgezet spel of niet, dat laten we in het midden. Wel weten we dat het Jordyn Woods vs Khloé Kardashian-drama een ongeziene commotie veroorzaakte. Wat was er ook alweer aan de hand? Khloé en haar seriebedriegende man Tristan waren nog maar net (of niet?) uit elkaar toen Tristan zoenend betrapt werd met schoonzus Kylie's BFF Jordyn - Jordy - Woods. Een doorsnee gezin zou dit in der minne oplossen, maar niet de KarJenners. Enkele furieuze Tweets, openbare verontschuldigen en héél veel memes later werd Jordy voorgoed verstoten door de beroemde familie. Onlangs probeerde Jordyn het nog goed te maken met een leugendetector, maar die moeite is tevergeefs: Kylie heeft intussen een nieuwe Beste Vriendin en Khloé zette Tristan ditmaal voorgoed aan de kant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HEIR JORDYN (@jordynwoods) op

2. De oorlog tussen James Charles en Tati Westbrook

Extreem entertaining of dodelijk vermoeiend? Van je tienernichtje tot je collega, werkelijk iedereen had z'n mening over de giga ruzie tussen beautybloggers James Charles en Tati Westbrook. Een korte recapitulatie: Tati en James zijn collega-beautybloggers bekend van Youtube, en voormalige vrienden. Wanneer James echter reclame maakt voor een populair supplement, een rechtstreekse concurrent voor Tati's vitamines, ontploft de boel. In een video getiteld "BYE SISTER," hangt Tati alle vuile was rond James Charles buiten. Ze had Charles steeds als haar pupil gezien, maar die had haar nu schaamteloos verraden. Daarnaast beschuldigt ze Charles onder meer van seksuele intimidatie tegenover jonge mannen. Gevolg? James Charles zag zijn following in 2019 dalen met zo'n 2 miljoen, maar lijkt voor de rest te genieten van alle aandacht. Je weet wat ze zeggen over slechte publiciteit...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door James Charles (@jamescharles) op

3. Het Fyre Festival ontmaskerd

Hoewel Fyre Festival - oftewel het meest geflopte evenement in de geschiedenis - in 2018 plaatsvond, was het lang onduidelijk hoe dit veelbelovende festival zo kon ontsporen. Bedankt aan Netflix en Hulu om dit voor ons uit te klaren met maar liefst twee documentaires. We zagen hoe meesterzwendelaar Billy een team medewerkers en celebs wist te verzamelen voor wat het meest spectaculaire muziekfestival ooit moest worden. Hoe het verhaal afloopt weten we allemaal: Fyre Festival draaide uit op één grote chaos, zonder slaapplaatsen, artiesten of verteerbaar voedsel voor de bedrogen festivalgangers. Tragisch, tenenkrommend en vermakelijk tegelijk.

4. Lady Gaga en Bradley Coopers duet

Het bleek te mooi om waar te zijn voor Lady Gaga en Bradley Cooper. Het duo deed de wereld nochtans wekenlang twijfelen: zetten ze hun on-screen liefde voort in het echte leven? En wat met hun beide partners? Intussen is zowel Bradley als Gaga opnieuw single, maar hun wederzijdse bewondering blijkt (voorlopig?) puur vriendschappelijk.

Toch moet je blind én doof zijn om de zinderende chemie tussen de twee acteurs niet op te merken. Tijdens hun performance van 'Shallow' op de Oscaruitreiking bereikte dat z'n, euh, hoogtepunt. Een sterk staaltje acteerwerk of pure liefde? Hoe het ook zij, hier is 'ie nog een keer, de meest romantische video van 2019:

5. De geboorte van baby Archie

Naast alle drama waren er natuurlijk ook ontzettend mooie momenten. De geboorte van de royal baby was voor Royalty Watchers zonder twijfel het hoogtepunt van 2019. Meghan en Harry mochten hun eerstgeborene verwelkomen op 6 mei, en doopten hem Archie Harrison Mountbatten-Windsor. De eerste foto's van de kleine spruit in de trotse armen van prins Harry doen ons nog steeds smelten!

6. Het einde van Game Of Thrones

Zelfs wie absoluut niets met de serie te maken wil hebben, kan er niet om heen: het einde van Game of Thrones was waardeloos. En niet alleen door de Starbucks-beker in aflevering 4.

Fans keken zowat het hele jaar uit naar het allerlaatste GOT-seizoen, maar kwamen er bekaaid vanaf. De laatste episodes waren duidelijk niet wat het publiek verwachtte, met tal van boze sociale mediaposts en petities voor een herkansing tot gevolg. Een tweede versie komt er helaas niet, maar HBO start wel met een spin-off als troost.

7. Beyoncé en Jay-Z op de basketbalwestrijd

Sterren...ze zijn net als wij. Zelfs beroemdheden als Beyoncé worden weleens betrapt op kleine kantjes, jaloezie bijvoorbeeld. Manlief Jay-Z wou z'n vrouw trakteren op een gezellig avondje sport, maar daar dacht een overijverige fan (van Jay-Z) anders over. De anders zo gereserveerde Queen B steekt haar irritatie nauwelijks onder stoelen of banken, en dat levert hilarische memes op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

When Becky’s trying to test your limits. #TheLimitDoesNotExist

Een bericht gedeeld door Saint Hoax (@sainthoax) op

8. Justin Timberlake begaat een misstap

Zeg dat het niet waar is... Zelfs het meest stabiele koppel uit showbizzland, Jessica Biel en Justin Timberlake, kennen zo hun probleempjes. Het duo sluit 2019 af met een portie drama, want Justin werd iets te gezellig gespot met een collega tijdens wat lijkt op een dronken avondje uit. Er zijn ergere dingen, zou je denken, maar dat is buiten de roddelpers gerekend. Het akkefietje werd zo opgeblazen dat Timberlake zich genoodzaakt zag om een publiek - en lichtjes awkward - statement te maken. Intussen is alles waarschijnlijk al weer koek en ei tussen de twee en kunnen ze er hartelijk om lachen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Justin Timberlake (@justintimberlake) op

9. Jennifer Aniston breekt Instagram(records)

De Instagram-app faalde wel meerdere keren het afgelopen jaar, maar één keer lag de schuld volledig bij Jennifer Aniston. Que? De actrice besloot dat 2019 het jaar werd waarin ze zich eindelijk op het populaire sociale mediakanaal zou begeven. Om haar Instagram-leven mooi te beginnen postte ze een kiekje met haar voormalige Friends-collega's. Het internet werd zo enthousiast met comments, likes en volgen dat de app letterlijk stuk ging. Over een dramatische entrée gesproken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

And now we’re Instagram FRIENDS too. HI INSTAGRAM 👋🏻

Een bericht gedeeld door Jennifer Aniston (@jenniferaniston) op

10. Greta Thunberg en Donald Trump kruisen elkaar

Greta en Donald zijn niet wat je noemt beste maatjes. De twee raakten met hun totaal tegenovergestelde meningen meermaals in discussies verwikkeld, zij het nooit face to face. Toen Trump en Thunberg elkaar kruisten in de UN, was de haat van Greta's gezicht af te lezen. Volgens verschillende media ging het om een 'death stare', wat nog vrij zacht uitgedrukt is. Trump reageerde op deze ontmoeting met een Tweet (wat anders) waarin hij haar sarcastisch een 'heel gelukkig, jong meisje' noemt. Deze drama is nog lang niet voorbij...

Herbeleef deze #mood nog eens opnieuw: