Dit weten we over de langverwachte Friends-reünie

Gepubliceerd op 14 november 2019 door Lore Ginneberge
Dit weten we over de langverwachte Friends-reünie

De originele Friends-cast is na 15 jaar opnieuw there for us!

De populairste serie aller tijden is aan een heropleving bezig. Zo vierde Friends dit jaar haar zilveren verjaardag, want de eerste episode werd de wereld ingestuurd op 22 september 1994 (voel je je oud nu?). Er werd nieuwe merch uitgebracht en er vond zelfs al een mini-reünie plaats. De volledige cast kwam samen en actrice Jennifer Aniston besloot dat dit het geschikte moment was om zich (eindelijk!) aan Instagram te wagen. Gevolg? De selfie met haar 'Friends' brak het internet én de Instagram-applicatie. Je kan dus wel stellen dat het zestal nog steeds in een plaats heeft in ons hart.

Maar ondanks die commotie was er nooit eerder sprake van een reünie op de set. Vooral omdat de oude afleveringen zo ontzettend populair blijven, recent kende Friends weer een heropflakkering dankzij Netflix, leek het of Jen & co voorlopig enkel selfies zouden maken.
Niets is minder waar, want televisienetwerk HBO kondigt aan dat er een 'Reünie Special' op de agenda staat met - hou je vast - alle zes originele castleden. Dat lees je goed: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer verschijnen in 2020 weer op je scherm.

https://instagram.com/p/B3o8vWDhlOh/

Waarom nu? Volgens de Amerikaanse pers wilden zowel Netflix als HBO een nieuw seizoen lanceren, maar het was aan die laatste om een deal binnen te halen. Waarschijnlijk is dit een stunt voor HBO's nieuwe streamingplatform HBO Max, dat eveneens in 2020 van de grond zal gaan. Dit betekent tegelijkertijd dat Netflix  eind 2019 z'n rechten verliest op alle voorgaande seizoenen in Amerika, maar of dit ook voor België geldt, is onduidelijk.

Wat wel duidelijk is: dit wordt de beste reünie aller tijden!