Laat alles vallen: er komt een Game of Thrones prequel

Gepubliceerd op 4 november 2019 door Lore Ginneberge
Laat alles vallen: er komt een Game of Thrones prequel HBO

Woede, verdriet, frustratie... de gemoederen laaiden hoog op na het einde van Game of Thrones. Daar moesten de makers mee aan de slag. Maak kennis met de nieuwe serie 'House of Dragon'.

Fans werden heen en weer geslingerd tussen goed en slecht nieuws, want er was al een prequel in de maak, getiteld 'The Long Night', met Naomi Watts in de hoofdrol. De eerste aflevering werd zelfs al gefilmd, maar om onbekende redenen cancelde televisienetwerk HBO de hele boel. Nu zou er dus een tweede prequel gepland zijn, en HBO bevestigde onlangs dat de episodes besteld zijn. Hoezee!

House of Dragon

Dit is de naam van de serie, die zich dus afspeelt vòòr het hele GOT-verhaal. Driehonderd jaar eerder, om precies te zijn. Zoals de titel een beetje verraadt, wordt hier de geschiedenis van House of Targaryen uit de doeken gedaan. Deze hele historie baseert zich op het boek 'Fire & Blood' van George R. R. Martin, oftewel de Game of Thrones-vader. Daarnaast zijn ook de producers en co-creators reeds vertrouwd met de originele serie, waardoor 'House of Dragon' eigenlijk enkel een succes kan worden.

Wie overblijft van de originele cast en wanneer deze prequel verschijnt, is nog niet duidelijk. We houden je op de hoogte!