Prins Harry post hartverscheurend statement over Meghan

Gepubliceerd op 2 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Prins Harry post hartverscheurend statement over Meghan

Terwijl iedereen denkt dat Meghan, Harry en Archie de tijd van hun leven hebben in Afrika, post Harry een officieel statement dat een heel ander verhaal vertelt.

In een officiële en uiterst persoonlijke brief legt Harry de bedroevende situatie uit waarin hij, maar vooral zijn vrouw Meghan Markle, zich momenteel bevinden. Het is geen geheim dat Meghan al maanden voer is voor de Britse roddelpers, maar de gigantische impact daarvan op haar leven wordt nog maar eens duidelijk. Prins Harry wilt een einde maken aan deze onhoudbare situatie, waarin hij zich een 'stille getuige' voelt die al die tijd het leed van zijn familie moet aanzien. Tijd om actie te ondernemen, en dat doen de Duke en Duchess door een klacht neer te leggen tegen die Britse pers. Maar is dit genoeg om de eindeloze kritiek op Meghan te stoppen?

Meghan Markle

Nog in diezelfde brief herinnert Harry het publiek aan de desastreuze gevolgen van negatieve mediacampagnes. "I’ve seen what happens when someone I love is commoditised to the point that they are no longer treated or seen as a real person. I lost my mother and now I watch my wife falling victim to the same powerful forces.” Zijn ergste vrees is dan ook dat 'de geschiedenis zichzelf zal herhalen'.

Hoewel het emotionele statement voornamelijk gericht is aan de Britse pers, kunnen ook wij er iets mee. Denk twee keer na vooraleer je negativiteit verspreidt, want deze brief bewijst nog maar eens wat voor (vaak onzichtbare) impact dat heeft. Houd daarnaast in het achterhoofd dat celebs ook gewoon mensen zijn  - hoe cliché ook. Verspil dus geen tijd aan het lezen van online haatcampagnes. En wees lief. Voor jezelf. Je omgeving. Voor iedereen.