Getest: de Kylie Cosmetics X Balmain make-up

Geüpdatet op 16 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Getest: de Kylie Cosmetics X Balmain make-up

Wanneer Kylie Jenner de handen in elkaar slaat met buddy Olivier Rousteing van Balmain, moeten we die collab wel testen!

Ter ere van afgelopen Paris Fashion Week stelden Kylie en Olivier een make-uppalet en lipkit samen dat gebruikt werd op de  Balmain-catwalk. Het duo haalde inspiratie uit Rousteings laatste coutureshow, die barstte van de pastelpaarse, -roze en groene silhouetten. Vandaar spelen diezelfde tinten de hoofdrol in het - letterlijk - schitterende oogschaduwpalet, verder aangevuld met mat roze, beige en roestbruin.

palet kylie balmain olivier rousteing

De kleuren kregen namen als 'Top Model', 'Catwalk' en 'Attitude'. Ik besluit om er zoveel mogelijk uit te testen.

Kylie Cosmetics make-up test

kylie cosmetics balmain make-up
'Attitude' / 'PFW' / 'Close The Show'

Als basiskleur gebruik ik het roze 'Attitude', met in de buitenste ooghoeken het glitterend paarse 'PFW' voor extra diepte. In het midden van de oogleden dep ik een beetje 'Close The Show', een ultra gepigmenteerd shiny oranje.

De kers op de taart is 'City of Love' een prachtig pastelgroen. Die kleur breng ik aan in de binnenste ooghoeken. Wanneer alles goed geblend is, werk ik mijn look af met een streepje zwarte eyeliner en twee laagjes mascara.

kylie balmain cosmetics make-up review

Kylie X Balmain review

Het verdict? Ik vond Lady Gaga's glanzende oogschaduw al opvallend, maar dit palette is nog van een ander niveau. De kleuren lijken op het eerste gezicht uiteenlopend en ondraagbaar, maar met de juiste (zeer subtiele) touch en heel veel blenden kan je er weldegelijk een alledaagse look mee creëren. Wat de kwaliteit van de producten betreft: de glinsterende kleuren zijn sterk gepigmenteerd en blijven lang zitten, terwijl de matte kleuren goed hechten en blenden. Prijskaartje? Voor het oogschaduwpalet betaal je $42. Lichtjes aan de dure kant, maar het gaat dan ook om een limited edition. En wat de Balmain-modellen dragen, wil ik ook!

De Kylie Cosmetics X Balmain collectie is verkrijgbaar via de webshop.