Getest: de Haus Laboratories make-up van Lady Gaga

Geüpdatet op 3 oktober 2019 door Lore Ginneberge
Getest: de Haus Laboratories make-up van Lady Gaga

Lady Gaga's langverwachte make-upcollectie 'Haus Laboratories' is eindelijk verkrijgbaar in België. Maar hoe draagbaar is deze full glam beautylijn? Wij zoeken het uit.

Zo ziet Lady Gaga's make-upcollectie eruit

De focus ligt duidelijk op glitter en glamour. De lijn bestaat uit liquid glanzende gloss voor ogen en gezicht, lipliners, lipgloss, een eyeliner met stickertjes en een stickermasker. De producten zijn vrij betaalbaar (onder €30) en allemaal cruelty-free en vegan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HAUS LABORATORIES (@hauslabs) op

Je kan alle producten apart bestellen via Amazon of kiezen voor een trio bestaande uit de oogschaduw, gloss en liner, zoals ik deed. Omdat over-the-top make-up ver buiten mijn comfortzone ligt, kies ik voor het meest neutrale pakketje, de 'Haus of Goddess'-collectie. Hierin zitten de Glam Attack Liquid gloss in 'Aphrodite',  de lipliner in 'Myth' en de lipgloss in 'Venus'. De productnamen vind ik alvast geweldig, en ook het glanzend zwarte tasje waarin mijn bestelling wordt geleverd is een leuk extraatje.

Lady Gaga Haus Laboratories review make-up
De Haus of Goddess-collectie

Haus Laboratories getest

Aangezien ik geen make-upartieste ben, test ik de 3 producten heel eenvoudig op mijn lippen en ogen. De lipliner voelt smeuïg, maar voor de zekerheid prep ik mijn lippen met een primer. Ik gebruik het potlood om alles netjes in te kleuren, en werk af met de gloss. Die is zo goed als doorschijnend, maar krijgt een mooie roodbruine kleur dankzij de 'myth'-liner. De lipgloss voelt niet plakkerig en droogt niet uit. Ook blijft het shiny effect goed zichtbaar na mijn ontbijt. Score!

gaga review haus laboratories

Omdat een beetje glans niet genoeg is volgens Gaga, test ik ook meteen de 'Glam Attack'-gloss uit op mijn ogen. De 'Aphrodite' is een neutrale champagnetint die bij zowat elke huidtint past. Het borsteltje lijkt sterk op een lipgloss, en omdat ik gewoonlijk nooit oogschaduw draag, begin ik voorzichtig met een dun laagje. Wat blijkt? Die gloss is zo gek nog niet! Een stuk draagbaarder dan ik dacht, en best geschikt voor een doordeweekse dag. Dit is natuurlijk omdat ik voor de meest neutrale tint koos, want de shades variëren van goud tot mosgroen en zwart. Maar voorlopig hou ik het bij deze neutrals, thanks Gaga!

Meer beauty tests?