Het sprookje van de eeuwige jeugd

Geüpdatet op 11 januari 2024 door ELLE Partner
Het sprookje van de eeuwige jeugd

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ‘The Solution’ van Oslo Skin Lab, een poeder dat collageenproductie stimuleert, brengt je alvast een stapje dichter bij de eeuwige jeugd.

Collageen, een onderdeel van ons bindweefsel, is de belangrijkste factor om onze huid veerkrachtig en elastisch te houden. Naarmate we ouder worden, neemt het collageengehalte in het lichaam echter geleidelijk af, zelfs aan een extra snel tempo door blootstelling aan de zon, roken, alcohol en een dieet waarin belangrijke vitamines, mineralen en vetzuren ontbreken. 

Klinkt je herkenbaar in de oren, levensgenieter? Dan kan The Solution wel eens de daad bij het woord voegen. We kunnen ons lichaam namelijk triggeren om meer collageen aan te maken door collageenpeptiden in te nemen. De supplementen geven namelijk een signaal aan het lichaam waardoor die de natuurlijke productie van collageen verhoogt. Dat zal vervolgens helpen om de bovenste huidlaag glad te strijken, waardoor rimpels en lijntjes minder diep en zichtbaar worden – en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. 

The Solution op het witte paard

Het product heeft in heel Europa tevreden klanten en haalde meerdere beauty prijzen binnen. Zo won het in 2021 de Dutch Beauty Award in de categorie Cosmeceuticals, en dat met rede. Oslo Skin Lab maakte het tot zijn missie om uitsluitend te werken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten waarvan de werking wetenschappelijk aangetoond werd. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het collageen in dit product, type 1 gehydrolyseerd collageen, bijzonder positieve effecten heeft op de huid. Regelmatige inname leidt tot een verbetering van de structuur en stevigheid van de huid, een verhoging van de huidelasticiteit en zelfs minder zichtbaarheid van cellulite. Het product heeft een positief effect op de volledige lichaamshuid en is dus niet beperkt tot het gezicht. Zo straal je van kop tot teen! 

Fabeltjes over collageen

“Ik ben 25 dus ik maak vanzelf genoeg collageen aan”

Naarmate we ouder worden, neemt het collageengehalte in het lichaam geleidelijk af, met vanaf je 25 tot 30 al gemiddeld zo’n 1-2% per jaar. Onderzoek toont aan dat het product zowel gebruikt kan worden om rimpelvorming te vertragen als ook om te repareren. Geen reden dus om niet vroeg genoeg te starten met de inname ervan. 

“Als je gezond eet, krijg je voldoende collageen binnen”

Omdat collageen een eiwit is dat ook in voedsel zit, beweren veel mensen dat je middels een gevarieerde levensstijl automatisch voldoende collageen binnenkrijgt. Helaas heeft dit collageen niet dezelfde eigenschappen als bioactieve gehydrolyseerde collageenpeptiden. Het eten van voedsel rijk aan collageen heeft dus niet hetzelfde effect op de huid. Gelukkig bevat The Solution geen toegevoegde smaak- of geurstoffen, waardoor je het dus wél gewoon kan mixen bij je lunch.


Met de kortingscode ELLE krijg je nu 60% korting op de verpakking van het vrijblijvende membership aan €24,90. Met het membership zorgt Oslo Skin Lab ervoor dat je het product altijd in huis hebt. Meer info via de
website.

Dit artikel werd opgemaakt in nauwe samenwerking met Oslo Skin Lab.

Lees ook:
Girl math: een nieuwe bril vanaf €9,50 per maand? Dat is basically free
Kaviaar voor beginners: alles wat je moet weten over het zwarte goud
Feestelijke make-up: Vind het perfecte cadeau met de DESSANGE Limited Collectie