10 hotspots voor een weekendje Maastricht

Gepubliceerd op 13 juli 2023 door Sam Vandenbosch
10 hotspots voor een weekendje Maastricht Bron: Unsplash

Jouw cityguide vol met hotspots - van drankjes tot shopping adressen - bij een uitje naar Maastricht. Dit zijn de leukste restaurantjes en shops van Mestreech.

1. La Bodega

Je waant je hier zo in Sevilla of Barcelona. Een gezellige, authentieke tapas-zaak waar de jamón bij binnenkomst ondersteboven aan de bar hangt en de alioli, patatas bravas, manchego en ibérico je om de oren vliegen. Tip: bestel zeker hun albóndigas, gehaktballetjes om 'u' tegen te zeggen.

2. Marres Kitchen

Na een inspirerend bezoek aan Museum Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur, ploffen wij graag neer vlak ernaast bij Marres Kitchen. Hier lunch en dineer je op het terras van de weelderige en grootste openbare stadstuin van Maastricht en proef je van een heerlijke mediterraanse keuken gemixt met originele smaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@marreskitchenofficial)

3. De Bijenkorf

De Bijenkorf in Maastricht breidt sinds deze lente zijn luxe assortiment uit met enkele gloednieuwe pop-ups onder z'n dak. Louis Vuitton, Gucci en Saint Laurent strijken er neer om de Maastrichtenaars hun nieuwste collecties te tonen. Zo vind je bij de shop van Louis Vuitton, geïnspireerd op het dorre woestijnlandschap, naast mannenparfums ook al de herfst/winter 2023 pre-collection voor mannen. Saint Laurent zet zijn nieuwste it-bag in de schijnwerpers, en in de shop van Gucci kunnen alle fans van het merk terecht voor hun iconische tassen, schoenen en riemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Bijenkorf (@debijenkorf)

4. Studio

Dit verfijnde restaurant heeft net een ster gekregen en is daarmee de ideale spot als je iets te vieren hebt. De originele Aziatisch georiënteerde keuken zorgt voor een ware smaaksensatie ten midden van een fijne, huiselijke sfeer, ontzettend vriendelijke bediening, en uitzicht op de open keuken.

5. Festen

In dit schattige winkeltje verdwaal je tussen de talrijke prularia en gekkigheden. Een plekje om een hele namiddag rond te snuisteren, op zoek naar het mooiste servies of de bijzonderste juwelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Festen | Winkel (@festenmaastricht)

6. Café Zondag

Bij het voorbijlopen springt dit cafétje meteen in het oog. Zijn lange, horizontale ramen laten de zonnestralen lekker binnen en ook het terras van Café Zondag is steeds gezellig druk, van de eerste espresso tot het laatste speciaalbiertje. Met zijn geweldige ambiance, relaxed bediening, simpele plats du jour en sublieme ligging in Wyck, een van de leukste wijken van Maastricht, is dit misschien wel onze favoriet van dit lijstje.

7. Harry’s

Eveneens gelegen in Wyck, vind je Franse brasserie Harry’s, waar je de beentjes onder tafel schuift voor lunch en diner in een esthetisch, ongedwongen kader. Het dynamische team serveert verse, seizoensgebonden gerechten bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Zin in aangepaste wijnen? Geen probleem, want het restaurant is gelegen op de benedenverdieping van Hotel Beaumont. Vertrek 's morgens zeker niet zonder ook een ontbijtje op z'n Harry's mee te pikken. Twee vliegen in één klap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ℍ' (@harrysmaastricht)

8. Trader’s Pop

Beslist the hottest spot in town, deze Trader's Pop. Hier verkopen ze zowel vintage kleding als oude ansichtkaarten en de hipste boeken en magazines. Ook als je op uitstap bent met je vriend, is dit de uitgelezen plek om even te browsen, want de winkel biedt eveneens een mooie selectie mannenkledij aan. Need to say more?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @traderspopmaastricht

9. Taverna La Vaca

Op dit mediterraans terras geniet je van kleine hapjes, tapas en lekkere wijnen in een van de populairste wijken van Maastricht, het Jekerkwartier. Tip: proef zeker de risotto!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nadine Landman (@missamarone_ontour)

10. 'T Keukske

Ambachtelijke koekenmakerij 't Keukske heeft slechts vier lekkernijen op zijn menu, zij het wel verslavend lekkere. Zomaar, voor tijdens of na het shoppen - yes please!