Wedstrijd: waag je kans om een pakket Sud-Ouest Wijnen en Bayonneham te winnen!

Gepubliceerd op 6 april 2023 door ELLE Partner

Hou je van lokale producten? Dan is deze wedstrijd iets voor jou! De Sud-Ouest bied je de kans om één van haar zes pakketten AOP & IGP wijnen uit het Zuidwesten en IGP Bayonne Ham te winnen. 

De wijnen van het Zuidwesten en de Bayonne Ham genieten van de Europese BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) - en BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) -labels. Deze producten weerspiegelen de diversiteit en de rijkdom van de regio, die bekend staat om zijn knowhow en lekkere, kwaliteitsvolle producten.

De AOP & IGP wijnen uit de Sud-Ouest omvatten bijna 300 druivenrassen die genieten van een gunstig gematigd oceanisch klimaat. Van Aveyron tot Baskenland, langs de wegen van Compostela, en van Toulouse tot de Atlantische Oceaan, langs de Garonne, omvatten de wijngaarden van het Zuidwesten 16 AOP en 11 IGP. Deze wijnen verleiden tevens met hun subtiele aroma's. Al deze kenmerken dragen bij aan de diversiteit en authenticiteit van de wijnen uit deze streek.

Bayonne Ham heeft het BGA label. Deze kwalificatie garandeert de kwaliteit ervan en is het resultaat is van de knowhow van de zoutzieders of de ambachtslui die de hammen inzouten. Ook het productiegebied wordt door het label afgebakend. Dit product is éen van de beroemdste hammen van Frankrijk, vooral dankzij zijn rozerode kleur, zijn subtiele aroma's en zijn lengte in de mond.

ONTDEK HET ZUIDWESTEN VAN FRANKRIJK MET JASPER VAN PAPEGHEM

De perfecte wijn bij een gerecht vinden is niet altijd eenvoudig... Deze oefening vereist een zekere passie en kennis van de delicatessen uit het Zuidwesten!

Leer meer over het Zuidwesten & de lokale producten uit deze regio dankzij onderstaande video's met Jasper Van Papeghem!

Jasper Van Papeghem, wijn specialist – en schrijver & daarnaast beste sommelier van België 2017-2018 is de persoon bij uitstek om je deze unieke regio te laten ontdekken via enkele heerlijke parings van recepten op basis van Bayonneham en wijnen van autochtone druivenrassen.

Om een Sud-Ouest pakket ter waarde van 100 euro te winnen, volstaat het om de drie onderstaande vragen te beantwoorden: bij twijfel staan de antwoorden in de video's... 😉

Te winnen: 5 pakketten met elk zes flessen wijn en een kwart Bayonne Ham.
(wedstrijd zonder koopverplichting)

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sud-Ouest Wijnen en Bayonneham.
www.europedefendsitsterritories.eu

Lees ook:

Het zuidwesten van Frankrijk, bakermat van uitzonderlijke producten
Pasen: 4 leuke ideeën om servetten te vouwen
3 recepten voor de perfecte paasbrunch