Zet je afweersysteem bovenaan je lijstje

Gepubliceerd op 22 november 2022 door ELLE Partner
Zet je afweersysteem bovenaan je lijstje

Je lichaam heeft, niet alleen tijdens de winter of een epidemie, maar ook het hele jaar door, een ​​immuunsysteem in topvorm nodig zodat het jou effectief kan beschermen. Volg ons advies en geef jouw immuunsysteem een kleine boost!

De versterking van je natuurlijke afweer begint met een gezonde levensstijl: betere voedingsgewoonten, een lange(re) slaap en regelmatig bewegen, zoals bv. elke dag een half uurtje wandelen.

Concentreer je op je bord

Je voeding moet het afweersysteem alles aanreiken wat het nodig heeft om goed te functioneren: vitamine C, via groenten en fruit, vooral citrusvruchten, rood fruit, kiwi, peterselie; vitamine D, vooral aangemaakt in de huid door het zonlicht en vrij zeldzaam in voedsel (kabeljauwlever, gerookte haring, sardientjes, enz.); vitamine A dat je vindt in kleurrijke groenten en fruit (wortel, pompoen, meloen, abrikoos, enz.), boter en lever; vitamine E,  vooral in plantaardige oliën, oliehoudende vruchten (walnoten, amandelen, enz.), mosselen. Vergeet ook niet de voedingsmiddelen die veel sporenelementen bevatten regelmatig op je menu te zetten. Vooral zink, dat het immuunsysteem stimuleert. Je vindt het in voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten (zeevruchten, lever, eigeel, enz.). Ook ijzer, in combinatie met vitamine C, is noodzakelijk: rood vlees, bloedworst, orgaanvlees, schaaldieren. IJzer vind je ook maar in mindere mate, in zeewier, sojabonen, peulvruchten, enz., maar het wordt minder goed opgenomen door het lichaam. Verder is ook nog selenium belangrijk (vlees, vis, zeevruchten, etc.).

Hèt duo in de afweer

De meest recente studies en heel wat wetenschappelijke experts zijn het er roerend over eens: de enige twee elementen die voldoende bewijs leverden wat de immuniteit betreft zijn zink en vitamine D. Maar ons al te vaak westers voedingspatroon en het gebrek aan zonneschijn (voor vitamine D) beletten ons een voldoende niveau van deze twee voedingsstoffen te bekomen. Wanneer je immuniteit begint af te nemen en vooraleer de microben zich vermenigvuldigen, gaat er niets boven een behandeling met een gericht voedingssupplement dat vitamine D en zink bevat.

Vista-Zinc, jouw winterboost

Vista-Zinc bevat de 2 belangrijke voedingsstoffen waarvan de bijdrage aan de normale werking van het immuunsysteem is bewezen: zink en vitamine D. Vista-Zinc neem je in een dosering van 1 tablet per dag waarbij je de tablet onder de tong legt. Het gebied onder je tong bestaat immers uit vele fijne bloedvaten die de zink en vitamine D onmiddellijk in de bloedbaan opnemen en het spijsverteringsstelsel omzeilen. De opname gaat dus sneller, is completer en ook onafhankelijk van de spijsvertering.

Wanneer Vista-Zinc gebruiken?

  • In de winterperiode, of tijdens perioden met een hoger risico op luchtweginfecties, omdat zink en vitamine D de immuniteit ondersteunen. Bovendien is de natuurlijke aanmaak van vitamine D door de zon veel te laag in de winter en zelfs nog in het voorjaar.
  • Door mensen met een zwakke immuniteit, omdat zink en vitamine D bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.
  • Door mensen met een chronische darmontsteking of glutenintolerantie, of na een maagoperatie als behandeling van obesitas. In al deze gevallen vermindert de opname van deze voedingsstoffen immers sterk.

Waarom Vista-Zinc?

  • Vista-Zinc is een efficiënt product met vitamine D en zink, de twee voedingsstoffen met bewezen werking ten gunste van de immuniteit. Vista-Zinc kan je gedurende enkele weken/maanden nemen.
  • Vista-Zinc is voorschriftvrij: te koop voor een zeer schappelijke prijs bij jouw apotheker of online apotheek. Adviesprijs: € 9,95 > een kuur van 2 maanden (50 + 10 gratis tabletten).
  • Vista-Zinc is een veilig en gemakkelijk te gebruiken product: dit voedingssupplement neem je onder de tong (sublinguaal) in, waar de tablet snel oplost en zorgt voor een snelle opname, onafhankelijk van de spijsvertering.
  • Vista-Zinc bevat geen lactose, gluten, suiker, zout of genetisch gemanipuleerde stoffen.

MEER INFORMATIE

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Vista-Zinc.
Vistalife.be

Lees ook :
10 voordelen van laserontharing
Dior lanceert collab met Thebe Magugu en steunt het goede doel
Win een slimme Bespoke wasmachine van Samsung