Dior lanceert collab met Thebe Magugu en steunt het goede doel

Gepubliceerd op 16 november 2022 door Lore Ginneberge
Dior lanceert collab met Thebe Magugu en steunt het goede doel © Travys Owen

Hoog op onze wishlist: de capsulecollectie van Dior x Thebe Magugu.

Dior x Thebe Magugu x CTAOP

Dior en Maria Grazia Chiuri pakken dit najaar uit met een collab in samenwerking met Thebe Magugu. De naam Magugu doet mogelijk een belletje rinkelen, want hij won in 2019 de prestigieuze LVMH Prize for Young Fashion Creators. Het opkomend talent was met zijn 26 jaar de jongste deelnemer en de eerste Afrikaanse designer die deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Thebe Magugu Dior
Ontwerper Thebe Magugu - © Travys Owen

Thebes werk word gekenmerkt door zijn eigentijdse feministische visie, die hij zelf beschrijft als "een ode aan de krachtige, onafhankelijke matriarchen die mij hebben opgevoed". Voor deze samenwerking bedacht de ontwerper een herinterpretatie van de iconische Dior-stuks, doorspekt met zijn eigen stijlcodes. "Ik denk dat alle onderdelen van de collectie de perfecte mix zijn tussen Dior en het Thebe Magugu universum", aldus de ontwerper.

Dior capsulecollectie
© Travys Owen
Dior capsule collab Thebe Magugu
© Travys Owen

De capsulecollectie is verkrijgbaar in beperkte oplage en bestaat uit zes tijdloze items. Zo is er een wit T-shirt, volledig geproduceerd in Zuid-Afrika, met een print van twee vrouwelijke profielen die elkaars hand vasthouden. Dit symbool van zusterschap komt terug op verschillende items uit de capsulecollectie, zoals de canvas Dior Book Tote.

Dior capsule
© Travys Owen

Om deze samenwerking te vieren, schenkt Dior een donatie aan CTAOP, de stichting opgericht door Dior-ambassadrice Charlize Theron. "De collectie viert Zuid-Afrikaanse waarden en plaatst de liefde voor kleuren als felgeel op de voorgrond", aldus de Zuid-Afrikaanse actrice over de collab.

Over de CTAOP stichting

Charlize Theron ken je natuurlijk door films als 'Atomic Blonde' en 'Monster', en waarschijnlijk ook als de onsterfelijke muze van het J'adore parfum van Dior. Daarnaast heeft de Zuid-Afrikaanse actrice haar eigen stichting genaamd CTAOP, oftewel het Charlize Theron Africa Outreach Project, in 2007 opgericht om de gezondheid, het onderwijs en de veiligheid van jongeren in zuidelijk Afrika te ondersteunen.

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar in Dior-boetieks en via dior.com

LEES OOK: Zo veranderde Lady Diana een Dior-handtas in een legendarisch accessoire