10 voordelen van laserontharing

Geüpdatet op 8 november 2022 door ELLE Partner
10 voordelen van laserontharing ©Lazeo

Veel vrouwen - en steeds meer mannen - kiezen voor laserepilatie om definitief van die lelijke en vervelende haartjes af te komen. De verklaring voor die boom is niet ver te zoeken. De toestellen worden steeds geavanceerder en leveren verbluffende resultaten op, bij alle huidtypes! Hier lees je alles over het onderwerp én over de voordelen van permanente ontharing.

Dagelijks scheren, pijnlijk waxen, een prikkend gevoel wanneer de haartjes teruggroeien, geïrriteerde huid, ingegroeide haren en ga zo maar door. Ontharing is geen pretje en we zijn het meer dan beu. De oplossing? Laserontharing.

LAZEO eindelijk ook in België

De groep LAZEO is gespecialiseerd in esthetische geneeskunde en laserontharing. We vinden ze overal in Frankrijk en ook in België. In amper drie jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de nummer één van Frankrijk. Het heeft er meer dan honderd centra. Ook bij ons zijn er al vijf locaties: in Brussel, Ukkel, Antwerpen, Luik en Waver. Bovendien is LAZEO van plan om de komende jaren nog meer centra te openen. LAZEO is Frans. België is dus het eerste 'buitenland' waar de groep vestigingen heeft.

LAZEO staat bekend voor zijn professionaliteit en vakmanschap. Het onderscheidt zich van zijn concurrenten doordat het kwaliteitsvolle behandelingen aanbiedt die door echte professionals worden uitgevoerd. Hun motto: "Elk wezen, lichaam of gezicht is uniek. De protocollen die de artsen aanbevelen en uitwerken, zijn dus altijd opgesteld op basis van het huidtype, de leeftijd, de specifieke problematiek en de doelstellingen." We mogen immers niet vergeten dat laserontharing moet worden uitgevoerd door een technicus. Die moet de vereiste opleidingen hebben gevolgd om de krachtige en doeltreffende machines correct te bedienen en zo irritatie, brandwonden en littekens te voorkomen.

©Lazeo

Tien voordelen van laserontharing

Via laserontharing kunnen alle zones van het lichaam en het gezicht geleidelijk en definitief worden onthaard. Het principe is eenvoudig: de laser richt zich op het melanine van het haar. Hij verhit die tot een temperatuur die zo hoog is dat het haar als het ware uit elkaar valt. Hierbij worden de follikel, de haarschacht en alle onderdelen vernietigd. Hoe donkerder en dikker het haar en hoe bleker de huid, des te beter zal het resultaat zijn. Om die reden heeft laserontharing geen of erg weinig effect bij rossig, blond of wit haar. Gemiddeld zijn er vijf tot tien sessies vereist om lichaamshaar definitief te elimineren. Voor gezichtshaar is dat zeven tot tien sessies.

Laserontharing doen bij Lazeo is razend populair. En eens we de voordelen kennen, begrijpen we ook waarom.

  1. Met laserontharing kunnen we geleidelijk en zo goed als definitief komaf maken met ongewenste haartjes op zowel ons lichaam als ons gelaat. Eens het gewenste resultaat is bereikt, komt er nog een minimaal 'onderhoud' bij kijken: elke twaalf tot achttien maanden wordt een 'opfrisbeurt' aanbevolen.
  2. Deze behandeling verhoogt de levenskwaliteit van mensen die door hun beharing gecomplexeerd zijn geraakt.
  3. De huid gaat er ook beter uitzien. Ze is zachter en mooier want de rode vlekken en lelijke ingegroeide haartjes als gevolg van klassieke epilatie zijn nog slechts een nare herinnering.
  4. Ook hebben we niet langer last van die terugkerende pijnlijke ervaring door waxen of ontharingsapparaten.
  5. Bovendien sparen we dankzij definitieve ontharing wekelijks heel wat tijd uit.
  6. De LAZEO-centra zijn uitgerust met de krachtigste toestellen op de markt. Ze gebruiken namelijk de laser Clarity II van de Lutronic-laboratoria. Die apparaten staan in voor de efficiënte en veilige ontharing elke huidskleur.
  7. De laserbehandeling is niet pijnlijk. Dat betekent nu ook weer niet dat het prettig aanvoelt, maar alles is in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de klanten zich goed en op hun gemak voelen. Op de gevoeligste zones wordt een verdovende crème aangebracht, waardoor de behandeling minder prikt.
  8. We kunnen niet ontkennen dat zo'n lasersessies een zekere investering vereisen. Maar op lange termijn komt het wel heel voordelig uit. We hoeven immers geen geld meer uit te geven aan materiaal om thuis te ontharen of aan afspraakjes bij de schoonheidsspecialiste.
  9. Van bij het begin van de behandeling worden de haartjes sessie na sessie fijner en minder talrijk. De resultaten van deze ontharingsmethode zijn dus snel zichtbaar.
  10. Deze epilatiemethode gebeurt in onberispelijke hygiënische omstandigheden. Daarenboven maakt ze een einde aan problemen zoals ontstekingen, irritatie en jeuk.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Lazeo.
lazeo.com

LEES OOK:
SNEAKERLOVERS: zo kies je het paar voor dit seizoen
5 must-visit stops op culinaire reis in Tramonti aan de Amalfikust
Eyeliner voor dummies: zo teken je de perfecte cat eye in 5 stappen