SNEAKERLOVERS: zo kies je het paar voor dit seizoen

Geüpdatet op 19 oktober 2022 door Marie Guérin en ELLE Partner
SNEAKERLOVERS: zo kies je het paar voor dit seizoen ©SIDESTEP

Tanktops, fluffy truien, rokken met knopen... Dit najaar zijn er heel wat must-haves die op een plaatsje in mijn dressing hopen. Maar welke schoenen kan ik bij elk ervan dragen?

Hoe kies je sneakers die bij de trend van het seizoen passen?

Die uitdaging schotelde SIDESTEP me voor: de sportschoenen vinden die het beste passen bij mijn favoriete kleren van dit najaar. "Ik zet mijn hakken dus aan de kant en kies een paar sneakers?" Challenge accepted. Ik viel meteen voor de Adidas Astirs. Maar waarom zilver? Ik draag altijd heel kleurige kleding en mijn lievelingsstukken zijn nu eens tijdloos en dan weer extravagant. En net ik, met mijn uitersten en extremen, moet een schoen vinden die bij elke outfit past? Niet zo vanzelfsprekend. Een van mijn favorietjes is een wit, mouwloos T-shirt (je vindt het bij Chloe, Prada en Bottega Veneta). Ik kies voor de oranje versie, als typische herfstkleur, en draag het zoals op de catwalk, met een wijde jeans.

De witte bloes met veren op de mouwen lijkt dan weer een afspiegeling van mijn andere favoriet: een licht getailleerde fluffy trui. Natuurlijke, welige materialen die creativiteit en ook wel een kleine dosis 'drama' uitademen. Ik draag hem met een jeansrok met knopen, voor een vleugje 'streetwear'. Dat wordt nog benadrukt door de Adidas Astirs.

Marie Guérin - SIDESTEP - Adidas Astir
©SIDESTEP

"Er is altijd wel ergens een extravagant detail dat mijn look laat oplichten"

Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van evenwicht. Dankzij deze campagne voor SIDESTEP heb ik bovendien de kans gekregen om inspiratie op te doen bij mijn buitenlandse collega's. Iedereen heeft immers zijn eigen stijl en eigen advies. Zo koos Monica, Fashion Director van Metal Magazine, voor een paar Nike Air Force One sneakers: "Het kan heel fijn zijn om trends te volgen, maar soms is het gewoon niets voor jou", vertelt ze. Toch is er een herfst/wintertrend die haar wel ligt: tailoring. "Ik ben gek op baggy pants en broeken met een jasje of een trenchcoat. Heel mannelijk allemaal. Ik ga bijna altijd volledig in het zwart gekleed. De felle kleuren van de Nike AF1 Shadow komen daar perfect bij uit. Het is een klassieker met een twist en het ziet er geweldig uit, wat ik ook draag. Met een paar Air Force One sneakers zit je gewoon altijd goed." Haar stijl is architecturaler, minder organisch dan de mijne. Ze combineert kleuren tot in de perfectie en volgt hierbij de 'Color blocking'-methode. Het heeft me zin gegeven om deze winter met een nieuwe kleur te experimenteren: blauw. Op naar een nieuwe uitdaging?

SIDESTEP - ADIDAS et NIKE
©SIDESTEP

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met SIDESTEP.

SIDESTEPSTORE.be

LEES OOK :
Win een duo-ticket voor THE 80s ARE HERE: The Party
WOMEN CODE FESTIVAL: OF HOE VROUWEN DE TECHNOLOGIE VEROVEREN
15 ultravrouwelijke parfums voor een zwoele herfst