Deze 10 vrouwelijke parfums leveren je de meeste complimenten op – aldus het internet

Geüpdatet op 2 oktober 2023 door Lore Ginneberge
Deze 10 vrouwelijke parfums leveren je de meeste complimenten op – aldus het internet Unsplash

Van romantische geuren die iedereen inpalmen tot sexy luchtjes die hoofden doen draaien. We schuimden het wijde web af op zoek naar 10 vrouwelijke parfums die volgens internetgebruikers de meeste complimenten opleveren.

Een persoonlijk statement, een subtiel teken van je persoonlijkheid of een krachtig wapen van verleiding: het juiste parfum kan een wereld van verschil maken. Gebaseerd op verschillende getuigenissen, hebben we tien vrouwelijke geuren verzameld die de meeste complimenten opleveren. Dit zijn ze, in willekeurige volgorde:

1. Crystal Noir van Versace

Versace creëerde deze sensuele mix van gardenia, amber en muskus voor mysterieuze vrouwen. Enkele sprays van Crystal Noir en je krijgt een instant gevoel van luxe en glamour, net alsof je een prachtige avondjurk draagt. Een fan zegt: "Crystal Noir is elegant en intrigerend. Het is een verleidelijke geur die hoofden doet draaien. Ik werd al meer dan eens tegengehouden om te vragen welk parfum ik draag."

versace parfum complimenten
Crystal Noir eau de parfum, Versace

Shop hier

2. Love, Don’t Be Shy van Kilian

Zowat alle geuren van Kilian zijn gemaakt om jezelf in de spotlights te zetten. Onder andere Beyoncé en Rihanna zijn fan - dat zegt genoeg. Het verslavende Love, Don't Be Shy bevat een gevaarlijke c ocktail van oranjebloesem, marshmallow en roos. "Het is zo'n unieke en heerlijke geur, ik krijg altijd complimenten wanneer ik Love draag," zegt een fan. Dit parfum is ideaal voor wie graag de verleidelijke kaart trekt.

Love, Don't Be Shy eau de parfum, By Kilian
Love, Don't Be Shy eau de parfum, By Kilian

Shop hier

3. Delina van Parfums de Marly

Dit is een opvallende bloemige geur overspoeld door rozen, een verleidelijk lycheehart en een zachte, muskusachtige basis. "Delina is een warme, vrouwelijke geur die altijd de aandacht trekt. Mensen vragen vaak welke parfum ik draag," zegt een getuige. Deze geur past bij de vrouw die niet bang is om op te vallen en wordt om z'n romantische karakter (en prachtige fles) heel vaak gekozen als bruidsparfum.

Deline eau de parfum, Parfums de Marly
Delina eau de parfum, Parfums de Marly

Shop hier

4. Red Vanilla van Zara

Met noten van zwarte bes, vanille en praline is dit een zoete en vrouwelijke geur. Een online getuigenis leest: "Red Vanilla is een heerlijke geur die me altijd complimenten oplevert. En het beste is dat het zo betaalbaar is!" Volgens vele fans is Red Vanilla een betaalbaardere 'dupe' van designerparfums.

Red Vanilla eau de parfum Zara
Red Vanilla eau de parfum, Zara

Shop hier

5. Gypsy Water van Byredo

Deze aardse, houtachtige geur heeft noten van jeneverbes, sandelhout en vanille. Gypsy Water wordt enorm geapprecieerd vanwege zijn unieke vermogen om zowel fris als warm te zijn. Een fan omschrijft de aantrekking van de geur als volgt: "Gypsy Water is een geur die je doet denken aan avontuur en vrijheid. Het is complex en toch draagbaar, en het trekt altijd complimenten. Het is als een geurige herinnering aan een wandeling in het bos."

Gyspsy Water, Byredo complimenten parfums
Gyspsy Water eau de parfum, Byredo

Shop hier

6. Cloud van Ariana Grande

Deze zoete en romige geur bevat noten van peer, kokos en vanille. "Het is onweerstaanbaar zoet en toch subtiel. Wanneer ik Cloud draag, krijg ik altijd opmerkingen over hoe lekker ik ruik," zegt een fan. Cloud heeft een iets jongere fanbasis en is dan ook perfect als eerste parfum voor tieners en twintigers (of iemand die jong van geest is).

ariana grande cloud parfum complimenten
Cloud Eau de Parfum, Ariana Grande

Shop hier

7. The Bewitching Yasmine van Penhaligon’s

Deze betoverende geur combineert noten van koffie, kardemom en vanille. Een fan merkt op: "Het is mysterieus en aantrekkelijk. Ik voel me mijn meest sexy zelf als ik The Bewitching Yasmine draag." Dit complexe parfum blijft zich ontwikkelen wanneer je 'm draagt en blijft lang op de huid, waardoor het perfect is voor 's avonds of speciale gelegenheden.

parfums complimenten vrouwen
The Bewitching Yasmine eau de parfum, Penhaligon's

Shop hier

8. Flowerbomb van Viktor & Rolf

Een explosie van bloemen met tonen van jasmijn, freesia en roos, versterkt door een comfortabele basis van patchoeli en vanille. "Het is een sexy, krachtige geur. Ik krijg altijd complimenten, vooral van mannen," merkt iemand op. Dit parfum is op het lijf geschreven van krachtige, gedurfde vrouwen.

Flowerbomb, Viktor & Rolf
Flowerbomb eau de parfum, Viktor & Rolf

Shop hier

9. Brazilian Crush van Sol de Janeiro

Sol de Janeiro Brazilian Crush is een vrolijke, verkwikkende geur die de zonovergoten, levendige atmosfeer van Brazilië in een flesje vangt. De body mist opent met een overvloed aan pistache en amandel, gevolgd door heliotroop en jasmijnbloemblaadjes, die een rijke, bloemige zoetheid geven. Maar de grootste verleiders? Zoute karamel, vanille en sandelhout, die een sensuele diepte toevoegen. "Het is een warme, vrolijke geur die me doet denken aan zomervakanties. Het maakt me blij en het lijkt anderen ook blij te maken", aldus een getuigenis.

Brazilian Crush 62, Sol de Janeiro
Brazilian Crush 62, Sol de Janeiro

Shop hier

10. Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdjian

Een unieke, fascinerende geur die zijn populariteit te danken heeft aan zijn diepte, warmte en sensualiteit die een onvergetelijke indruk achterlaten. Baccarat Rouge 540 opent met jasmijn en saffraan - een van de meest luxueuze specerijen ter wereld - en gaat verder op houtige tonen als ceder en rijke, warme toetsen van amandel. Een van de online getuigenissen luidt: "Dit is een geur die bijblijft. Het heeft een soort magische kwaliteit die mensen gewoon aantrekt."

Baccarat Rouge 540 extrait de parfum, Maison Francis Kurkdjian
Baccarat Rouge 540 extrait de parfum, Maison Francis Kurkdjian

Shop hier