WOMEN CODE FESTIVAL: OF HOE VROUWEN DE TECHNOLOGIE VEROVEREN

Geüpdatet op 13 oktober 2022 door ELLE Partner
WOMEN CODE FESTIVAL: OF HOE VROUWEN DE TECHNOLOGIE VEROVEREN ©hub.brussels

Brussel is het beu dat de wereld van de nieuwe technologieën voorbehouden is aan mannen en wil zoveel mogelijk vrouwen introduceren in de wereld van de technologie van vandaag en morgen. Daarom is er het Women Code Festival.

Het Women Code Festival vindt plaats in Brussel van 14 tot 21 oktober 2022 en is een week vol evenementen rond vrouwelijk ondernemerschap en het gebruik van nieuwe technologieën. De organisator mikt zowel op vrouwelijke ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de digitale mogelijkheden om van hun bedrijf een blijver te maken op lange termijn, als op vrouwen die al actief zijn in nieuwe technologieën en graag een start-up willen oprichten.

Op 14 en 15 oktober zijn er twee dagen lang ‘hackathons’: vrouwen met digitale en/of ondernemersprojecten krijgen de uitdaging om te laten zien dat ook vrouwelijke innovatie de motor is achter bedrijven met impact. De rest van de week is er een programma vol activiteiten en workshops rond thema’s die te maken hebben met leiderschap en vrouwelijk ondernemerschap, digitale marketing en de wereld van Web 3.0. Er is ook gelegenheid om contact te leggen met vrouwelijke ondernemers in de sector.

Women Code Festival - technologie
©hub.brussels

Deze vierde editie van het Women Code Festival maakt deel uit van het Women in Tech-initiatief, dat wordt gecoördineerd door hub.brussels, het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning. “Recent is door de coronacrisis gebleken hoe weinig zichtbaar de specifieke ondersteuning voor vrouwelijk ondernemerschap is, zeker op het vlak van digitalisering en toegang tot informatie”, zegt Audrey Kamali, coördinator Vrouwelijk Ondernemerschap bij hub.brussels. “Wij zien het als onze prioriteit om via dit soort van initiatieven de versterking van de digitale vaardigheden bij vrouwelijke ondernemers te promoten. Ook willen we een duwtje in de rug geven bij de opstart van innovatieve bedrijven door vrouwen die al aanwezig zijn in beroepen rond nieuwe technologieën.”

Audrey Kamali, coördinator Vrouwelijk Ondernemerschap bij hub.brussels
©Audrey Kamali, coördinator Vrouwelijk Ondernemerschap bij hub.brussels

Technologie en digitalisering zijn belangrijke troeven bij het lanceren en ontwikkelen van ondernemersprojecten. De activiteit van een vrouwelijke ondernemer die niet over die vaardigheden beschikt, zal kwetsbaarder zijn in crisissituaties. Dat hebben we helaas kunnen vaststellen tijdens de pandemie. De coronacrisis heeft aangetoond hoe belangrijk het is om een digital shift te kunnen maken binnen je bedrijf om je klanten aan boord te houden, zelfs wanneer het persoonlijke contact onder druk komt te staan.

Ook zijn er minder vrouwen die ondernemen in sectoren met een hoog economisch groeipotentieel, waar vaak de tech start-ups te vinden zijn. Een van de redenen is dat vrouwen amper aanwezig zijn in de nieuwe technologieën. Momenteel is slechts 8% van de afgestudeerden in STEM-studies (Science, Technology, Engineering, Mathematics) een vrouw. “De uitdrukking ‘Representation Matters’ is hier echt wel op zijn plaats”, benadrukt Audrey Kamali. “Doordat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in deze sector, lopen ze het risico minder serieus te worden genomen wanneer ze een innovatief bedrijf oprichten.” Maar ook vrouwelijk ondernemerschap staat voor ondernemers die innoveren in nieuwe technologieën.

Ga voor meer informatie over dit evenement naar https://hub.brussels/nl/events/women-code-festival-2022

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met hub.brussels.

hub.brussels.com

LEES OOK:
Office shopping: zo kies en scoor je een stijlvolle werktas
De voordelen van natuurstenen: Nasoha organiseert een fototentoonstelling
Energie en immuniteit: opnieuw in topvorm!