Eyeliner voor dummies: zo teken je de perfecte cat eye in 5 stappen

Geüpdatet op 6 oktober 2022 door ELLE België
Eyeliner voor dummies: zo teken je de perfecte cat eye in 5 stappen Imaxtree

We kennen de struggle: je wilt twee gelijke cat eyes en begint steeds opnieuw tot je met rode ogen en een boel besmeurde wattenstaafjes eindigt... Met deze tips, tricks en technieken krijg je een vlekkeloze eyeliner.

We zijn het er allemaal over eens dat eyeliner vreselijk glamoureus is, maar ook vreselijk ingewikkeld is. Hier zijn verschillende technieken om te leren hoe je het perfecte lijntje tekent zoals de pro's, zonder knoeien!

De klassieke eyeliner methode

1. Trek een lijn, zo dik als je zelf wenst, op je bovenste wimperrand, gaande van het midden van het ooglid tot de buitenste ooghoek.

2. Doe nu hetzelfde, maar met een fijnere lijn, vanaf je binnenste ooghoek tot aan het midden van je ooglid.

3. Teken vervolgens een schuine lijn aan de buitenkant, volg daarbij de natuurlijke vorm van je oog. Dit is het begin van je cat eye, je mag die zo ver doortrekken als je zelf wenst.

4. Verbind het bovenste punt van deze lijn met de eerste lijn op je wimperrand. Kleur in. (Het geheel moet de vorm van een liggende driehoek hebben)

5. Voeg eventueel oogpotlood op je waterlijn toe en werk af met flink wat mascara of een setje valse wimpers. Klaar!

@hayleybuix How I do my everyday liner ;)) #eyelinertutorial #eyeliner #fyp ♬ you look lonely - jimbotheboy

De cat eye voor dummies

1. Neem een stukje plakband en kleef die op de achterzijde van je hand -dit om de meeste lijm weg te halen, opdat die je huid niet zou irriteren.

2. Kleef het stukje nu aan de buitenkant van je oog, langs je onderste wimperrand. Dit zal je helpen een goede cat eye te tekenen.

3. Teken nu een lijn op je bovenste wimperrand, en trek die vervolgens door langs de plakband. Op deze manier is het onmogelijk uit te schieten en krijg je gegarandeerd een effen lijn!

4. Verbind het uiteinde van die lijn nu met de eerste lijn boven het midden van je ooglid. Kleur in, vergeet het driehoek effect niet.

5. Verwijder zachtjes de plakband en voeg mascara en oogpotlood toe. Klaar!

@slaybyjess What do you think about this eyeliner hack?? #eyelinertutorial #eyelinerhack #tapeeyeliner #makeuphacks ♬ GyalisFastRemixChallenge - Realremzo

De extra make-uptip

Moeite om de vorm van je oog te vinden? Leg een wattenstaafje of oogpotlood langs je neus tot tegen het uiteinde van je wenkbrauw. Op die manier vind je de perfecte vorm en richting om het begin van je cat eye te tekenen. Even oefenen en je hebt het onder de knie!