How to: de perfecte eyeliner

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
How to: de perfecte eyeliner

Liner11.jpg1

De feestdagen naderen met rasse schreden, tijd om aan je feestlooks te denken. Wij gaan even back to basics en leggen de meest elementaire -doch vaak miskende- make-up technieken uit. Deze week: de eyeliner! 

We nemen twee technieken onder de loep, de klassieke methode en eentje voor dummies...:

1/

De klassieker: 

MontageEbllje.jpg

1. Trek een lijn, zo dik als je zelf wenst, op je bovenste wimperrand, gaande van het midden van het ooglid tot de buitenste ooghoek.

2. Doe nu hetzelfde, maar met een fijnere lijn, vanaf je binnenste ooghoek tot aan het midden van je ooglid.

3. Teken vervolgens een schuine lijn aan de buitenkant, volg daarbij de natuurlijke vorm van je oog. Dit is het begin van je „cat eye”, je mag die zo ver doortrekken als je zelf wenst.

4. Verbind het bovenste punt van deze lijn met de eerste lijn op je wimperrand. Kleur in. (Het geheel moet de vorm van een liggende driehoek hebben)

5. Voeg oogpotlood op je waterlijn en mascara toe. Klaar!

2/

Voor de dummies... 

Tutolinerbn.jpg

1. Neem een stukje plakband en kleef die op de achterzijde van je hand -dit om de meeste lijm weg te halen, opdat die je huid niet zou irriteren.

2. Kleef het stukje nu aan de buitenkant van je oog, langs je onderste wimperrand. Dit zal je helpen een goede cat eye te tekenen.

3. Teken nu een lijn op je bovenste wimperrand, en trek die vervolgens door langs de plakband. Op deze manier is het onmogelijk uit te schieten en krijg je gegarandeerd een effen lijn!

4. Verbind het uiteinde van die lijn nu met de eerste lijn boven het midden van je ooglid. Kleur in, vergeet het driehoek effect niet.

5. Verwijder zachtjes de plakband en voeg mascara en oogpotlood toe. Klaar!

3/

De extra tip! 

ELLhEbe1.jpg1

Moeite om de vorm van je oog te vinden? Leg een stokje langs je neus tot tegen het uiteinde van je wenkbrauw. Op die manier vind je de perfecte vorm en richting om het begin van je cat eye te tekenen. Even oefenen en je hebt het onder de knie!