Bij Bar Electrolite geniet je van R.E.M.-geïnspireerde cocktails

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE Partner
Bij Bar Electrolite geniet je van R.E.M.-geïnspireerde cocktails Pexels

Mike Loose is trotste eigenaar van Bar Electrolite in Lichtervelde. ‘Electrolite’ is de naam van de song die werd uitgebracht als derde single en afsluiter van het tiende studioalbum; New Adventures in Hi-Fi van R.E.M.. Sebastian Decrop, Nostalgie-DJ, bracht hem een bezoekje.

Hoe het idee tot stand kwam

Twee jaar geleden maakten Mike Loose en Kristin Potargent een reis naar de oostkust van de Verenigde Staten. Bestemming? Athens in Georgia, want daar werd R.E.M. in 1980 gevormd. Het koppel wilde zo veel mogelijk plekken bezoeken waar de band had opgetreden. Toevallig liepen ze daar het oude management tegen het lijf. ‘Het idee voor de cocktailbar is op die reis ontstaan.’, vertelt Mike.

Je kan niet zomaar binnenwandelen bij Bar Electrolite, want de bar is eigenlijk een privébar. Een paar weken per jaar kan je genieten van R.E.M.-geïnspireerde cocktails. Het management heeft er ook al lucht van gekregen. De bar wordt namelijk vaak vermeld op Instagram en Facebook.

Elke cocktail heeft zijn eigen verhaal

Op de kaart staat onder meer de ‘Stir In Line’ en de ‘Candy Floss’. Elke cocktail die je kan bestellen is gelinkt aan een nummer of tekstfragment van de band. Ieder jaar verandert de menukaart ook. Vorig jaar ging het over personen en plaatsen die voorkomen in de classics van R.E.M.. Mikes favoriete cocktail is ‘Secrets Of The Temple’. Die werd vorig jaar genoemd naar Kevin O’Neil. Kevin polste zélf naar het recept en stuurde later een foto door van de cocktail die hij maakte voor familie en vrienden.

Wanneer komt de band eens proeven?

De grote droom is natuurlijk om de mannen van R.E.M. zelf een cocktail voor te schotelen in Bar Electrolite. Alhoewel… ‘Soms denk ik dat de sfeer rond een persoon meer intact blijft als je de persoon nog niet hebt ontmoet.’, vertelt Mike. Eerdere geplande bezoekjes zijn niet doorgegaan door de coronacrisis. Hopelijk is het volgend jaar zo ver…

Luister naar de Classics Top 2022 en ontdek waar jouw favoriete classics in de lijst zijn!

Ontdek het nu

ELLExNostalgie

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Nostalgie.

nostalgie.be

Lees ook : 

Zien: de KISS-verzameling van Marnik Bellecoste

Cozy & fun: Sonos brengt de ultieme luisterbelevenis tot bij jou

Versterk je immuniteit op natuurlijke wijze en voorkom winterkwaaltjes