Intieme hygiëne: dit moet je weten

Geüpdatet op 5 oktober 2021 door ELLE Partner
Intieme hygiëne: dit moet je weten Saforelle draagt zorg voor jouw intimiteit

Als het voorbije jaar ons één ding heeft geleerd is het wel dat selfcare belangrijk is. Ook al is het niet altijd even gemakkelijk om tijd vrij te maken voor onszelf, toch is het essentieel om elke dag een moment in te plannen om je lichaam én je intieme zone te verzorgen. Wij helpen je op weg.

Hygiëne is een hot topic en ook intieme hygiëne is niet langer taboe. Maar veel vrouwen weten niet altijd hoe ze zichzelf het beste kunnen verzorgen down under. Voor een goede dagelijkse verzorging, aangepast aan jouw lichaam, is het belangrijk dat je jezelf goed kent en dat je de nodige zachtheid aan de dag legt. Zo verzorg je je intieme zone best één of twee keer per dag. Reinigen doe je best met je handen in plaats van een washandje én met de juiste producten die je vulvo-vaginale flora niet uit balans brengen, zoals de producten van Saforelle. Afdrogen doe je voorzichtig met een zachte, droge handdoek. Reinig enkel de uitwendige intieme zone. Vaginale douches vermijd je best, om de beschermende laag van de vaginale wanden niet te ondermijnen.

Saforelle

Saforelle is een expert op het gebied van producten voor intieme hygiëne en bestudeert reeds meer dan 30 jaar de vulvo-vaginale flora van de vrouw in nauwe samenwerking met gynaecologen. Uit dit onderzoek ontstond een gamma unieke, hoogtolerante producten voor de intieme delen, zowel voor een dagelijkse reiniging, frisheid of als eerste hulp bij irritaties. De producten bevatten geen zeep en zijn verrijkt met kliswortelextracten vanwege zijn verzachtende eigenschappen. Ze zijn stuk voor stuk aangepast aan de pH-waarde van je intieme zone zodat de vulvo-vaginale flora haar balans behoudt. Saforelle-producten worden vervaardigd in Frankrijk en worden getest onder het toezicht van gynaecologen en dermatologen. Ze zijn verkrijgbaar bij de apotheek of de parafarmacie.

Voor ieder wat wils

Het uitgebreide gamma van Saforelle bevat verschillende producten voor verschillende noden. Wij maken je wegwijs:

 

  • De Zachte Wasoplossing van Saforelle is jouw beste vriend bij irritaties of voor dagelijks gebruik. Het product reinigt, kalmeert irritaties, zorgt voor een dagelijkse bescherming en respecteert het natuurlijk evenwicht van de intieme zone.
  • Ook de Verzachtende Intieme Crème kalmeert zowel irritaties als een gevoel van ongemak en hydrateert bovendien de gevoelige tot geïrriteerde huid (bijvoorbeeld na ontharing) dankzij steringrediënten als allantoïne en karitéboter.
  • Het Ultrazacht Wasschuim werd speciaal ontwikkeld voor de beschadigde huid (bijvoorbeeld na ontharing of post-partum) en heeft een extra lichte textuur zodat je het product kan aanbrengen met beperkte wrijving.
  • De Ultrahydraterende Wasoplossing is verrijkt met aloë vera en hydrateert meteen na het eerste gebruik. Uiterst geschikt voor de droge huid en bij hormonale veranderingen.
  • De Frisse Wasoplossing is geschikt voor alle huidtypes, neutraliseert ongewenste geurtjes en bezorgt je 12u lang een fris gevoel.
    Ook de Intieme Doekjes zijn geschikt voor alle huidtypes en reinigen in alle zachtheid, kalmeren en verfrissen. Je kan ze gemakkelijk meenemen en ze zijn bovendien wegwerpbaar in het toilet.
  • Het Glijmiddel is verrijkt met hyaluronzuur en aloë vera. Het product bevochtigt onmiddellijk, hydrateert diep en is geschikt voor gevoelige of droge slijmvliezen.

Ben jij benieuwd wat Saforelle voor jouw intieme zone kan betekenen? Neem dan nu deel aan onze wedstrijd om een Saforelle-pakket in de wacht te slepen en voel zelf het verschil!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Saforelle.
be.saforelle.com

Bron: be.saforelle.com

LEES OOK:

Hier eet je de beste oesters in Brussel

Deze kleding draag je best in het vliegtuig op vakantie

De top 8 keukenhacks gespot op TikTok