Deze kleding draag je best in het vliegtuig op vakantie

Gepubliceerd op 28 juli 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Deze kleding draag je best in het vliegtuig op vakantie Getty Images

Het geheim van de perfecte kleding om het vliegtuig te nemen? Kies voor de juiste basics voor een look die zowel stijlvol als comfortabel is. 

Of de vliegreis nu kort of lang is, het comfort van je outfit is een absolute prioriteit. Wij zetten onze do’s-and-don'ts op een rijtje om stijlvol te reizen in de zomer en de winter.

Hoe kleed je je voor een vliegreis in de zomer?

Vermijd de grote fout om een short en een crop top aan te trekken om te vliegen, zelfs wanneer het buiten warm is. Te lichte kledij is een heel slecht idee, want je wordt vast ziek van de airco in de cabine voordat je een voet aan de grond hebt gezet. Zo wil je je vakantie liever niet inzetten! Kies daarom voor een lange broek en lange mouwen en voor lichte stoffen, zodat je het niet te warm krijgt wanneer je op je bestemming aankomt. De ideale optie? Een witte katoenen T-shirt, een loszittende linnen broek en comfortabele sneakers, een hoodie of licht jasje, een grote tas en een sjaal (voor het geval je stoelgenoot erop staat de airco op zijn hardst te zetten... je kan nooit voorzichtig genoeg zijn!).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par CAMILA COELHO (@camilacoelho) le

De beste kleding in het vliegtuig tijdens de winter

Bij lagere temperaturen raden wij aan de uientechniek toe te passen, waarbij je verschillende laagjes over elkaar draagt. Je begint met een T-shirt, trekt daarover een sweatshirt of trui aan en eindigt met een dikke vest of donsjas. Zo heb je het steeds lekker warm en kan je een of meer laagjes uitdoen als dat nodig is. Laat broeken met een hoge taille of die te strak zitten even links liggen en kies in plaats daarvan voor een broek waarin je je gemakkelijk voelt. De ideale optie? Een comfortabele outfit gemaakt van een zachte stof, comfy sneakers, een grote sjaal (die kan worden omgetoverd tot een knus dekentje voor een dutje) en een grote handtas.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Aimee Song (@aimeesong) le

Vermijd deze kleding om te vliegen:

  • Jumpsuits en salopettes (zodat je het toilet niet 20 minuten lang blokkeert)
  • Sandalen met veters (ze knellen je voeten en belemmeren een goede bloedcirculatie)
  • Hoge tailles (niet echt ideaal als je lang moet zitten)
  • Te lichte outfits (je vat zeker kou)
  • Hoge hakken (wij denken in de eerste plaats aan comfort)

Onze vliegtuig proof shopping

LEES OOK

8 zweet-proof foundations voor zwoele zomerdagen

5 ecologische zonnecrèmes die lief zijn voor  de natuur