5 tips van skincare vloggers voor flawless skin

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie Pauwels en ELLE België
5 tips van skincare vloggers voor flawless skinUnsplash

Iedereen weet dat een mooi gezicht in de eerste plaats begint met een goede huid. Move over make-up goeroe's, anno 2020 zijn het de skincare vloggers die Youtube veroveren.

Als er één plaats is waar je alles over schoonheid kan leren, is het wel Youtube. De laatste jaren zagen we de ene na de andere make-up vlogger op het toneel verschijnen om ons te scholen over de perfecte oogschaduw, contour- en highlighttechnieken en winged eyeliner. Shout out naar Desi Perkins, Jeffree Star, Michelle Phan, James Charles en Nikkietutorials: alles dat we weten over make-up, hebben we van jullie geleerd. Maar, de laatste tijd zien we echter een nieuwe trend beautyland domineren - ligt het aan de lockdown? ligt het aan TikTok? - die niet zo zeer de nadruk legt op make-up, maar wel op het verzorgen van onze huid zodat die er ook zonder make-up goed uit ziet. Welkom in een nieuw tijdperk waar alles draait om toners, acids, crèmes, hydraterende gezichtssprays en lipmaskers.

 

5 beautygeboden voor een flawless skin

Wie had enkele jaren geleden gedacht dat we in 2020 de ingrediëntenlijst van onze huidverzorgingsproducten zouden lezen? Wij alvast niet. En dat allemaal dankzij een nieuwe generatie beauty vloggers, die hun hele kanaal wijden aan skincare. Voor we je aan hen voorstellen, zetten wij nog even enkele essentiële regels die we leerden op een rijtje.

  • Draag. Elke. Dag. SPF!!!

Nooit eerder lag er zoveel nadruk op deze regel, maar dermatologen, topmodellen en skincare nerds zijn het er allemaal over eens: wil je mooi oud worden en rimpels voorkomen (yes please), dan moet je elke dag zonnebescherming dragen. Ja, echt elke dag. Ook als de zon niet schijnt en je je huis niet verlaat.

  • Huidverzorgingsproducten met parfum en alcohol zijn uit den boze

Er is een hele lijst van ingrediënten die skincare goeroe's liever niet in je routine terugzien, maar de belangrijkste twee zijn parfum en alcohol. Zie je één van deze twee op de ingrediëntenlijst van een product staan, ren dan ver weg.

  • Je routine heeft een chemische peeling nodig

Fysieke scrubs zijn so 2010, ze leiden op lange termijn tot microscheurtjes in de huid en dat willen we dus niét. Chemische peelings, bijvoorbeeld met glycolzuur of salicylzuur, exfoliëren je huid op een veilige manier, ze laten je huid stralen en zorgen ervoor dat huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Zulke peelings maken je huid wel extra gevoelig aan zonlicht, dus zorg ervoor dat je zonder fout SPF draagt de dag(en) erna.

  • Goede skincare is niét noodzakelijk duur

Heel wat betaalbare huidverzorgingsmerken, zogenaamde drugstore skincare brands, groeiden de laatste jaren aan populariteit. Denk maar aan Cerave en Cetaphil, merken die al eeuwen bestaan, maar ontploften dankzij TikTok, extreem betaalbaar en gewoon te koop zijn bij de drogisterij. Ook The Ordinary is, hoewel relatief nieuw, een betaalbaar merk dat wereldwijd door skincare goeroe's geprezen wordt om haar doeltreffendheid.

  • Double cleanse!

Gaan slapen zonder je gezicht te wassen, doe je sowieso al niet, maar tegenwoordig wordt ons ook aangeraden om dubbel te reinigen, om te voorkomen dat er ook maar iets van vuil op je gezicht achterblijft. Better safe than sorry.

Nu we je aandacht hebben, kunnen we overgaan naar de skincare vloggers. Klinken deze geboden jou vreemd in de oren en weet je helemaal niets over huidverzorging? Vrees niet, daar zijn deze figuren en hun video's juist voor!

Susan Yara

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Susan Yara is een lifestyle en beauty expert die ons informeert over huidverzorging en make-up onder de naam Mixed Makeup. Hoewel haar kanaal al jaren bestaat, kreeg ze er de laatste tijd heel wat volgers bij, door de nieuwe focus op skincare in haar video's. Ze werd zelfs zo populair, dat ze begin dit jaar een eigen huidverzorgingslijn begon, Natrium. Dat ze de producten al aanbevool voor ze trots onthulde dat het háár lijn was - iets waar ze ontzettend veel kritiek over ontving - laten we even terzijde, want haar video's zijn zeer leerrijk en leuk om naar te kijken.

Aantal subscribers? 1.31 miljoen

Nuttige video's: 11 skincare producten die je niet nodig hebt, de beste huidverzorgingsproducten van de drogisterij, acids in skincare: alles over hyaluronzuur etc

Hyram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hyram (@skincarebyhyram)

Het feit dat iemand die louter bekend is door zijn Youtube video's over huidverzorging een Nighttime Skincare Routine video voor BAZAAR mocht opnemen, zegt genoeg. Het Youtube kanaal van 24-jarige Hyram ontplofte het afgelopen jaar, op slechts enkele maanden tijd groeide zijn gevolg tot meer dan 4 miljoen. Dankzij zijn grappige persoonlijkheid, is het leuk om tips over alles dat je kan smeren van hem aan te nemen. Hyram is berucht voor het geven van zijn eerlijke opinie over àlle merken, ook als ze van bekendheden zijn (spoiler: Fenty en Kylie Skin scoorden niet zo goed op hun rapport). Oh, en voor zijn uitgebreide reactie video's op de skincare routines van celebrities, die uiterst vermakelijk om te kijken zijn.

Aantal subscribers? 4.06 miljoen

Nuttige video's: Zo exfolieer je dus, zo geraak je van die kleine bultjes op je gezicht af, zo vind je je huidtype, zo geraak je van donkere kringen af

Liah Yoo


Misschien ken je Liah Yoo nog niet, maar beauty junkies kennen haar huidverzorgingslijn Krave Beauty vast wel. Het duurzame indie merk focust zich met haar producten op zeer geconcentreerde ingrediënten en wordt door dermatologen en skincare lovers vol lof onthaald. Publieksfavoriet is de Matcha Hemp Hydrating Cleanser. Maar naast goede producten, maakt Liah Yoo ook goede video's over huidverzorging die het bekijken helemaal waard zijn, of je nu newbie of expert bent.

Aantal subscribers? 1.12 miljoen

Nuttige video's: 10 huidverzorging fouten die je acne erger maken,  deze skincare ingrediënten mag je nooit samen gebruiken, dit zijn de beste minerale zonnecrèmes die geen witte laag achterlaten

 

Meer weten over huidverzorging?
Dit is waarom je in de herfst andere huidverzorgingsproducten nodig hebt
15 producten om gebarsten lippen te voorkomen