Kylie Skin komt naar België: dit zijn de beste en slechtste producten

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Kylie Skin komt naar België: dit zijn de beste en slechtste productenKylie Skin

Exact een jaar na de lancering van haar felbesproken skincarelijn, brengt Kylie Jenner de Kylie Skin-collectie naar Europa. Maar zijn de producten de moeite waard?

Met een korte video kondigde Jenner het nieuws aan dat haar roze verzorgingsproducten vanaf vrijdag 22 mei verkrijgbaar zijn via Douglas - en dus ook online in België.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) op

Al worden we altijd instant blij van een nieuw verkrijgbaar merk, de producten van Kylie lokken - zacht uitgedrukt - zeer tegenstrijdige reacties uit. Experten uit de beauty-industrie geven maar wat graag hun ongezouten mening over (enkele van) de millennial-approved producten, terwijl Kylie's fans het internet bombarderen met spectaculaire before & after video's...
Welke Kylie Skin-items zijn de moeite waard, en welke vooral niet? We speurden het wereldwijde web af naar reviews.

Beste Kylie Skin producten

Foaming Face Wash

Glycerine, kiwi-olie en vitamine C en E zorgen voor een hydraterende formule die de huid oplicht en beschermt tegen vrije radicalen. Qua ingrediënten zit je met deze Face Wash dus goed, en ook de zachte textuur wordt erg geapprecieerd. Verschillende reviews halen wel aan dat er restjes make-up op de huid achterblijven. Onze tip? Double cleanse met een reiniging op basis van olie (deze bijvoorbeeld) gevolgd door Kylie's Face Wash voor een fris, schoon en zacht velletje.

kylie skin face wash
Foaming Face Wash, €29,99

Shop hier

Eye Cream

De meningen over de oogcrème zijn lichtjes verdeeld, maar zowat elke skincare lover is enthousiast over de ingrediënten: cafeïne, groene thee, vitamine E en C, Jojoba en sheaboter... zijn allen ingrediënten die je blik écht wakkerder kunnen maken. En dat is ook exact wat deze oogcrème doet volgens vele testers. Het enige nadeel is dat sommige proefkonijnen een 'tintelende sensatie' (lees: prikkend gevoel) ervaren bij het aanbrengen van de crème... Let dus op met een gevoelige huid.

kylie skin eye cream
Eye Cream, €24,99

Shop hier

De minst geliefde verzorgingsproducten

Make-up Removing Wipes

Naast het feit dat deze reinigingsdoekjes volgens sommige reviews erg droog aanvoelen, zijn we geen fan van 'make-up wipes' tout court. Ze zijn slecht voor het milieu, maken je gezicht amper schoon en zijn kortweg weggegooid geld. De enige plaatsen waar je ze mag gebruiken, zoals de Britse skincare experte Caroline Hirons ooit mooi verwoorde, zijn 'festivals, fannies & flights'.

kylie
Kylie Skin

Walnut Scrub

Iedereen die zich af en toe op het wereldwijde web waagt, weet dat dit het meest controversiële product uit de hele lijn is. De scrub met stukjes walnoot werd onmiddellijk afgekraakt wegens veel te agressief voor de huid. Dermatologen en experten waarschuwen er zelfs voor, al zijn er altijd wel enkele die hard scrubbers die ontzettend blij worden van een rood glanzend velletje. Ons advies? Tenzij je een olifantenhuid hebt, niet proberen.

face scrub skincare
Kylie Skin

Is Kylie Skin de moeite waard?

We kunnen concluderen dat de verzorgingslijn zeker niet mag onderdoen voor andere hippe skincare merken, al zijn de producten over het algemeen erg basic. Perfect dus voor het jongere publiek waar Kylie Jenner zich op richt, maar niet voor wie acne, fijne lijntjes of pigmentatie wilt aanpakken. Je krijgt echter waar voor je geld, want de prijzen schommelen rond €30 en de verpakkingen zijn bovengemiddeld groot. Zoek je een vegan gezichtsreiniging of basic dagcrème en hou je van roze in de badkamer? Dan is Kylie Skin the way to go.

Benieuwd naar de mening van een expert? De bovengenoemde Caroline Hirons staat bekend (en wordt gevreesd) in de beauty-industrie om haar doodeerlijke opinie. Ze heeft wat te zeggen over elk serum, elke pipetje en potje dat door haar handen gaat, en dus zeker ook over Kylie Skin.

Lees ook: deze exclusieve beauty brands zijn eindelijk verkrijgbaar in België