Waarom de skincare-lijn van Kylie Jenner bakken kritiek krijgt

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Waarom de skincare-lijn van Kylie Jenner bakken kritiek krijgtFoto: Instagram @kylieskin

Na het succes van Kylie Cosmetics lanceerde Kylie Jenner op 22 mei Kylie Skin: een skincare-lijn. Alle producten waren meteen uitverkocht, maar veroorzaakten ook veel ophef. Wat valt er nu eigenlijk te zeggen over de kwaliteit van Kylie Skin?

We hebben de producten zelf nog niet in handen gekregen, maar het internet had wel al een woordje klaar over Kylie Skin.

1/

'Kylie Jenner's 6 must-have skincare products'

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) op

 

Om te beginnen zei Kylie dat de producten van haar lijn haar persoonlijke favorieten zijn die ze dagelijks gebruikt. Hier fronsten velen al de wenkbrauwen. Niemand gelooft dat de skincare-routine van miss Jenner ook écht uit deze producten bestaat. Waarom zou een biljonair zo'n betaalbare, basic producten op haar gezicht smeren? Iedereen weet dat Kylie geobsedeerd is met haar uiterlijk en zich de duurste facials, beste dermatologen en skincare-producten kan veroorloven. 'Kylie Jenner's 6 must-have skincare products', zoals een campagnefoto liet lezen, klinkt niet erg geloofwaardig. Een goede marketingtruc is het wel. Zeker voor iemand met zoveel fans.

2/

'The Walnut Scrub is my secret to a fresh face'

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) op

Eén van de zes producten uit haar lijn is de Walnut Scrub. Jenner zei zelf dat ze deze scrub 2 tot 3 keer per week gebruikte. Dermatologen waarschuwen echter voor het product, omdat de walnootstukjes microscopische scheurtjes in de huid zouden kunnen veroorzaken. De meningen hierover blijven echter verdeeld, maar experts zijn het er in ieder geval wel over eens dat walnootstukjes als scrub te ruw zijn voor je huid. Op Twitter kreeg Kylie dan ook bakken kritiek. Niemand gelooft dat ze haar kostbare gezicht met dit product zou scrubben...

 

3/

En dan de face wash...

In deze video op Twitter is te zien hoe Kylie haar gezicht wast met de Face Wash. Deze video werd wederom kritisch onthaald om verschillende redenen. In de 35 seconden durende video, wast Kylie haar gezicht maar zo'n 6 seconden. Dit zonder haar haren vast te maken en zonder haar gezicht op voorhand nat te maken... Na haar gezicht gewassen en afgespoeld te hebben, zie je dat de handdoek nog vol foundation hangt.

Na deze video (die ze zelf deelde) was het internet er nog meer van overtuigd: dit is één grote marketingstunt en Kylie gebuikt deze producten helemaal niet. Zelfs zus Kim wendde zich tot Instagram om over de Face Wash te praten. Wat denk jij?

4/

Het verdict

Tenslotte zijn er toch veel goede reviews over Kylie Skin. Als we deze mogen geloven, zijn het al bij al geen slechte producten, maar zeker geen wondermiddeltjes. De producten zijn bijvoorbeeld bestemd voor alle huidtypes, maar elke huid heeft natuurlijk andere noden. Daar kan je dus wel vraagtekens bij stellen. De verpakking is dan weer zeer esthetisch, maar je betaalt meer voor de naam die er op staat dan voor de kwaliteit van het product. En daar is het dan misschien toch net iets te duur voor...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin) op

(stagiaire Marie Pauwels)