In deze expo kan je Kim Kardashian zien als Maria Magdalena

Gepubliceerd op 5 juni 2019 door ELLE België
In deze expo kan je Kim Kardashian zien als Maria MagdalenaFoto: Instagram @david_lachapelle

De wereldberoemde kunstenaar David LaChapelle staat bekend om z'n portretten van iconen uit de popcultuur, zoals Michael Jackson en Britney Spears. Zijn nieuwste expositie met een rolletje voor Kim Kardashian, komt binnenkort naar Amsterdam.

1/

In & uit de spotlights

Wat weten we over deze enigmatische fotograaf en regisseur? Op zijn veertiende liep hij van huis en kwam hij in het New York van de jaren '80 terecht. Andy Warhol merkte hem op en werd vanaf dat moment zijn mentor. Sindsdien heeft LaChapelle de spotlight nooit meer verlaten - Michael Jackson was bijvoorbeeld een goede vriend.

Elf jaar geleden verhuisde David naar Maui in Hawaii om het wat rustiger aan te doen. Hij wilde naar eigen zeggen ontsnappen aan de vele popsterren. LaChapelle heeft recent wel nog samengewerkt met onder andere Kim K, Kanye West en Travis Scott. Voor die laatste bedacht hij het Astroworld-concept van diens nieuwe album.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door David LaChapelle (@david_lachapelle) op

 

2/

Van Tupac tot Paris Hilton

De kunst van LaChapelle is hyperrealistisch. De kunstenaar deed campagnes voor grote merken als Diesel en Coca-Cola. Ook maakte hij videoclips voor Madonna, Amy Winehouse, Moby, Elton John,... Maar we David vooral van de vele celebs die voor z'n lens passeerden - Tupac, Miley Cyrus, Leonardo DiCaprio, Lil' Kim, Courtney Love, Lady Gaga, Eminem, Uma Thurman - de lijst is eindeloos. LaChapelle heeft trouwens niemand minder dan Paris Hilton on the map gezet, nadat hij haar fotografeerde voor Vanity Fair in 2001.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door David LaChapelle (@david_lachapelle) op

Van 4 juni tot en met 20 juli kan je zijn expositie in galerij Reflex in Amsterdam bezoeken. Op het programma: zijn hoogtepunten van de afgelopen tien jaar - waaronder Kim Kardashian West als Maria Magdalena en Kanye West als Jezus - én nieuw werk. Hij zal er ook zijn nieuwste boek Act of Nature voorstellen. Als je nog een reden zocht om naar Amsterdam te gaan, dan heb je die nu gevonden.

Lees ook: 10 Gezonde hotspots in Amsterdam.

(stagiaire Marie Pauwels)